Tyska Huber köper Crown-anläggningar i Finland och andra europeiska länder

PUBLICERAD: 12 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på bleckplåtsförpackningar ur Huber Packagings sortiment.

Tyska Huber Packaging Group har träffat ett avtal med multinationella metallförpackningskoncernen Crown, som innebär att Huber köper Crowns fabriker för tillverkning av bleckplåtsförpackningar i Finland (Helsingfors), Schweiz (Aesch), Storbritannien (Liverpool) och Frankrike (Rouen).
Affären väntas vara genomförd i slutet av första kvartalet 2015, under förutsättning att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.


Transaktionen innebär att Huber väsentligt stärker sin position på den europeiska marknaden inom bleckplåtsförpackningar till kemisk-tekniska produkter.

”Dessa fyra nya enheter passar optimalt in i Hubers verksamhet och innebär att vi kraftigt stärker utökar vår närvaro inom kemisk-tekniska bleckplåtförpackningar i Europa”, säger Thomas H. Hagen, ordförande i Huber Packaging Group.

Huber skriver i ett pressmeddelande att de båda företagen kommit överens om att inte offentliggöra några köpesummor eller andra ekonomiska villkor för affären.

Huber Packaging Group är ett familjeägt företag, som specialiserat sig på tillverkning av förpackningar av bleckplåt (tinplate) till produkter inom livsmedel och drycker samt målarfärg och andra kemisk-tekniska produkter. Företaget har sitt huvudkvarter i Öhringen i Baden-Wuerttemberg.

Multinationella metallförpackningskoncernen Crown Holdings, Inc. har sitt huvudsäte i Philadelphia, Pennsylvania, USA. Företaget är ett av världens största inom metallförpackningar och är framförallt specialiserade på tillverkning av aerosolförpackningar och dryckesburkar i aluminium och stål samt metallförslutningar.
Crown Holdings har cirka 150 tillverkningsenheter i 41 länder och antalet anställda är närmare 22.000. Omsättningen är cirka 9 miljarder US dollar (ca 73 miljarder kronor)

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx