Tyska Huber köper Crown-anläggningar i Finland och andra europeiska länder

PUBLICERAD: 12 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på bleckplåtsförpackningar ur Huber Packagings sortiment.

Tyska Huber Packaging Group har träffat ett avtal med multinationella metallförpackningskoncernen Crown, som innebär att Huber köper Crowns fabriker för tillverkning av bleckplåtsförpackningar i Finland (Helsingfors), Schweiz (Aesch), Storbritannien (Liverpool) och Frankrike (Rouen).
Affären väntas vara genomförd i slutet av första kvartalet 2015, under förutsättning att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.


Transaktionen innebär att Huber väsentligt stärker sin position på den europeiska marknaden inom bleckplåtsförpackningar till kemisk-tekniska produkter.

”Dessa fyra nya enheter passar optimalt in i Hubers verksamhet och innebär att vi kraftigt stärker utökar vår närvaro inom kemisk-tekniska bleckplåtförpackningar i Europa”, säger Thomas H. Hagen, ordförande i Huber Packaging Group.

Huber skriver i ett pressmeddelande att de båda företagen kommit överens om att inte offentliggöra några köpesummor eller andra ekonomiska villkor för affären.

Huber Packaging Group är ett familjeägt företag, som specialiserat sig på tillverkning av förpackningar av bleckplåt (tinplate) till produkter inom livsmedel och drycker samt målarfärg och andra kemisk-tekniska produkter. Företaget har sitt huvudkvarter i Öhringen i Baden-Wuerttemberg.

Multinationella metallförpackningskoncernen Crown Holdings, Inc. har sitt huvudsäte i Philadelphia, Pennsylvania, USA. Företaget är ett av världens största inom metallförpackningar och är framförallt specialiserade på tillverkning av aerosolförpackningar och dryckesburkar i aluminium och stål samt metallförslutningar.
Crown Holdings har cirka 150 tillverkningsenheter i 41 länder och antalet anställda är närmare 22.000. Omsättningen är cirka 9 miljarder US dollar (ca 73 miljarder kronor)

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x