Tyska Herma har utvecklat robotstyrd etikettering av pallar

PUBLICERAD: 16 april 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Med hälp av en UR 3-samarbetsrobot från Universal Robots appliceras etiketterna på två sidor av den lastade pallen. (Bild Herma)

Tyska etikettföretaget Herma GmbH, med huvudsäte i Filderstadt, söder om Stuttgart, har utvecklat ett robotstyrt ”print-and-apply”-system för etikettering av produkter lastade på pallar.

Herma skriver i en pressrelease att etiketteringen sker med hjälp av en så kallad ”cobot” (collaborative robot) som automatiskt etiketterar fyllda pallar på en förpackningslinje. Etiketterna kan placeras på en mängd olika positioner på de lastade produkterna.

Pålitlig och korrekt märkning och etikettering är viktig när det gäller transport och logistik och det är avgörande för rätt avläsning och registrering att etiketterna är ordentligt fastsatta och rätt placerade på godset. För att undvika tidskrävande individuell märkning och optimera handhavandet har Herma utvecklat och förbättrat sitt robotstyrda print-and-apply-system för denna typ av etikettapplikationer.

”Vårt förbättrade print-and-apply-system säkerställer snabb, noggrann och flexibel etikettapplicering på två sidor av pallarna”, säger Philipp Ott, försäljningschef för etiketteringsmaskiner hos Herma GmbH.

Etiketterna skrivs i en termotransferskrivare och överförs till en speciell appliceringsplatta på robotarmen, varefter armen lyfter fram etiketten och applicerar den på rätt plats på produkterna på pallen. (Bild Herma)

Den samarbetsrobot, som används av Hermas print-and-apply-system är en 6-axlig UR 3-robot från Universal Robots. Etiketteringen sker sedan produkterna på de fyllda pallarna vid behov krympfilmats och sedan säkrats med horisontell och vertikal bandning.

”Vi är bara i början av en utveckling där en lättanvänd samarbetsrobot kan öka märkningsstationens effektivitet i en förpackningslinje”, säger Martin Kühl, som är chef för Hermas division Labelling Machines.

Till själva utskriften av etiketten används en högkvalitativ termotransferskrivare, som till exempel Zebra ZE500-6, som med en upplösning på 300 dpi ger maximal läsbarhet åt etiketten.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x