Tyska etikettföretaget Herma investerar nästan en miljard kr

PUBLICERAD: 9 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Skiss över Hermas generalplan med planerade nya anläggningar.|Hermas direktörer Thomas Baumgärtner

Tyska etikettföretaget Herma ska investera nästan en miljard kronor, eller 900 miljoner euro, i nya state-of-the-art-anläggningar i anslutning till sitt huvudkontor i Filderstadt, söder om Stuttgart. Projektet omfattar dels en ny fabrik för belagda, självhäftande etikettmaterial, dels produktionslokaler för tillverkning av etiketteringsmaskiner. I båda fallen ska arbetena påbörjas år 2017 och vara produktionsklara år 2019.

Projekten innebär den största investeringen i företagets 110-åriga historia och båda anläggningarna kommer att ligga i nära anslutning till Hermas huvudkontor i Filderstadt, vilket förvärvades i mitten av förra året.

Hermas verkställande direktörer Sven Schneller och Thomas Baumgärtner uppger att investeringen är ett första steg i en översiktsplanering för en 80.000 kvadratmeter stor anläggning, som ska stå färdig år 2040.

”Med ett gradvis genomförande av denna generalplan har vi möjlighet att säkra bolagets tillväxt i Filderstadt i flera generationer”, säger Sven Schneller.

Den nya beläggningsanläggningen för självhäftande etikettmaterial kommer att öka Hermas kapacitet med 50 procent, från dagens 750 miljoner kvadratmeter till drygt 1,1 miljoner kvadratmeter självhäftande material.

”Investeringen innebär att vi blir ännu bättre på flerskiktsteknik och att vi kommer att kunna utöka vår portfölj med helt nya produkter. Vi kommer också att växa ännu mer på det attraktiva området för filmbaserade etikettmaterial”, säger Thomas Baumgärtner, som ansvarar för Hermas division för självhäftande etikettmaterial.

När det gäller Hermas division för etiketteringsmaskiner, så kommer investeringen i Filderstadt att innebära att produktionen av etiketteringsmaskiner succesivt kommer att koncentreras till Filderstadt.

”Vi får nu en unik möjlighet att bygga en state-of-the-art-anläggning för både etiketter och etiketteringsmaskiner”, säger Martin Kühl, som är chef för Hermas etiketteringsmaskindivision.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x