Tyngdlyftande cobot lanseras av danska Universal Robots

PUBLICERAD: 21 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

UR20 är en ny kollaborativa robot från danska Universal Robots som omdefinierar begreppet ”cobot”. (Bild Universal Robots)|UR20 har en räckvidd på hela 1,75 meter. (Bild Universal Robots)|”Vi kan knappt bärga oss med att visa vad cobot-framtiden har att erbjuda!”, säger VD Kim Povlsen. (Bild Universal Robots)

Danska Universal Robots, tillverkare av kollaborativa robotar (cobotar), har utvecklat produktsortimentet med coboten UR20 som kan lyfta och hantera vikter upp till 20 kilo.

Universal Robots skriver i ett pressmeddelande att UR20 är ett bevis på företagets innovationsförmåga inom cobot-området. Coboten har en helt ny design som möjliggör ännu snabbare cykeltider samt förmågan att hantera tyngre laster.

UR20 har en räckvidd på hela 1,75 meter. (Bild Universal Robots)

UR20 har en räckvidd på 1.750 mm och den är utformad för till full höjd av den standardiserade EUR-pallen, vilket kommer att förändra hur företag paketerar och palletterar, samtidigt som den kompakta designen gör det möjligt att placera coboten på begränsade utrymmen.

Förutom pallettering kan UR20 komma att användas för svetsning, materialhantering, maskinlastning och maskinhantering, mm.

”Det här är inte bara en större version av våra befintliga cobotar – det är en omdefinition av begreppet cobot! UR20 är den mest innovativa cobot, som vi har producerat. Den har den senaste tekniken men är baserad på 17 års teknisk erfarenhet inom robotindustrin. Våra expertingenjörer har helt omarbetat armen samtidigt som de behåller vårt intuitiva användargränssnitt”, säger Universal Robots VD Kim Povlsen.

”Vi kan knappt bärga oss med att visa vad cobot-framtiden har att erbjuda!”, säger VD Kim Povlsen. (Bild Universal Robots)

Företaget uppger att UR20 är starten på en ny serie innovativa, next-generation cobotar, som kommer att komplettera företagets mycket framgångsrika e-serie.

”UR20 är bara början. Vi lanserar nästa generation av cobotar och först ut är denna modell med hög nyttolast. UR20 kommer att göra end-to-end-automatisering till verklighet för våra kunder. Det gör att de kan använda cobotautomatisering för att hantera nya typer av uppgifter. Nästa steg i att omdefiniera automatisering kommer att vara att ta med samma innovativa funktioner till en ny familj av cobotar. Vi kan knappt bärga oss med att visa våra kunder vad framtiden har att erbjuda!”, säger Kim Povlsen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx

Billerud lånar bra bit över en miljard kronor av EIB för investeringar

Europeiska investeringsbanken (EIB) har tecknat ett låneavtal om 1 300 miljoner kronor (cirka 110 miljoner euro) med Billerud.
Billerudxxx