Två tar över när Multivacs VD avgår efter 18 år på posten

PUBLICERAD: 9 augusti 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Hans-Joachim Boekstegers, till höger, lämnar över verksamhetsansvaret till Christian Traumann (i mitten) och Guido Spix (till vänster).

Första januari 2020 avgår Hans-Joachim Boekstegers efter drygt 18 år som VD för tyska förpackningsmaskintillverkaren Multivac. Hans två direktörskolleger Christian Traumann och Guido Spix tar då över verksamhetsansvaret och kommer gemensamt att leda koncernen.

Hans-Joachim Boekstegers kom till Multivac-koncernen som VD den 1 april 2001 och har sedan dess spelat en avgörande roll i den framgångsrika utvecklingen av företaget. Boekstegers har särskilt drivit den systematiska utvidgningen av produktportföljen liksom utvecklingen av Multivacs försäljnings- och servicenätverk.

Med 85 egna dotterbolag, är Multivac idag en av de ledande tillverkarna i världen av förpacknings- och processlösningar. Under Boekstegers ledning har koncernens omsättning mer än fyrdubblats och uppgick till cirka 1,1 miljarder euro (cirka 106 miljarder kronor) i slutet av 2018. Antalet anställda har ökat från 1.600 till cirka 5.900.

Multivac skriver i ett pressmeddelande att från den 1 januari 2020 kommer Christian Traumann och Guido Spix att gemensamt leda och driva Multivac-koncernen. Traumann kommer att ansvara för försäljning och finans, medan Spix kommer att vara ansvarig för teknik och produktion.

Christian Traumann blev 2002 kommersiell chef för Multivac, innan han utsågs till direktör och finansdirektör för hela koncernen i augusti 2008 och Guido Spix anslöt till bolaget som direktör i mars 2009 och har sedan dess haft en position som CTO / COO.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx