Två svenska förpackningar tilldelas World Star 2017

PUBLICERAD: 5 december 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”The Vasa Rink” – ett transport- och displaytråg för 24 PET-flaskor|producerat av SCA Forest Products i samarbete med norska Glomma Papp

När juryn i globala förpackningstävlingen WorldStar sammanträdde i Wien i november utsåg man inte mindre än 195 förpackningar från hela världen till mottagare av utmärkelsen WorldStar 2017. Störst antal WorldStar-vinnare kommer från Tyskland respektive Japan med 20 vardera, tätt följda av Kina med 16, USA 15, Storbritannien och Spanien vardera 12 samt Turkiet och Österrike 11 vardera.

Sverige deltog i WorldStar 2017 med två förpackningar – vilka tidigare erhållit den nordiska utmärkelsen ScanStar – och både belönas nu med WorldStar-utmärkelsen! 100-procentig utdelning, alltså.

De svenska vinnarbidragen kom från DS Smith Sverige, som tagit fram ett funktionellt wellpappemballage för lastbilsnav, och från SCA Forest Products, som tillsammans med norska Glomma Papp utvecklat ett annorlunda transport- och displaytråg för 24 PET-flaskor, utformat och grafiskt designat som en ishockeyrink!

Kandidaterna till de prestigefyllda utmärkelserna ”President´s Award”, “Sustainability Award”, “Marketing Award” och “Packaging that Saves Food Award” kommer att offentliggöras i januari.

Den stora prisutdelningsgalan för alla WorldStar 2017-vinnare kommer att äga rum i Düsseldorf, Tyskland den 4 maj 2017 i samband med öppnandet av interpack 2017.

WorldStar organiseras av World Packaging Organization (WPO) och anses vara världens största globala förpackningstävling.

Samtliga vinnare av World Star 2017 finns listade med info och foto på WPO:s hemsida. Klicka HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x