Två svenska förpackningar tilldelades Scanstar 2016

PUBLICERAD: 14 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Vasarinken – wellpapptråg för PET-flaskor från SCA Forest Products (i samarbete med Glomma Papp).
|”Rundade hörn av wellpapp är något nytt och ger möjligheter för andra produkter och intressanta presentationer. Hockeyrinken kan användas som spel efter användandet!”

Två svenska förpackningslösningar har erhållit utmärkelsen ScanStar i 2016 års upplaga av den årliga nordiska förpackningstävlingen.
Fyra bidrag från Sverige hade anmälts till Scanstar 2016 och av dessa belönade juryn hälften med en ScanStar-utmärkelse, vilken förutom ett diplom och rätten att använda Scanstar-symbolen på förpackningar och i marknadsföring, etc. även berättigar till deltagande i den globala tävlingen WorldStar Awards.

De vinnande svenska bidragen kom från DS Smith Sverige, som tagit fram ett funktionellt wellpappemballage för lastbilsnav , och SCA Forest Products, som tillsammans med norska Glomma Papp utvecklat ett annorlunda transport- och displaytråg för 24 PET-flaskor, utformat och grafiskt designat som en ishockeyrink!

Sammanlagt hade 14 nordiska förpackningar anmälts till årets ScanStar: fyra vardera från Finland och Sverige samt tre från Danmark respektive Norge. Åtta förpackningar – två från vardera landet – belönades med ScanStar-utmärkelser.

ScanStar-juryn 2016 har bestått av följande medlemmar:
Lasse Lavrsen, Toms Gruppen, Danmark; Janne Hautala, Atria Finland Ltd; Allan Dickner, IKEA, Sverige; Åsne Ådland-Dale, O. Kavli AS, Q-Meieriene AS, Norge.
SPA-observer har varit Antro Säilä, The Finish Packaging Association och förpackningspressen har representerats av Per Øyvind Nordberg, Packnews.
Ordförande för juryn har varit Kari Bunes från norska Emballasjeforeningen.

Här visar vi de två vinnande svenska förpackningarna, övriga ScanStar-vinnare presenteras i morgon.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x