Två svenska förpackningar tilldelades Scanstar 2016

PUBLICERAD: 14 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Vasarinken – wellpapptråg för PET-flaskor från SCA Forest Products (i samarbete med Glomma Papp).
|”Rundade hörn av wellpapp är något nytt och ger möjligheter för andra produkter och intressanta presentationer. Hockeyrinken kan användas som spel efter användandet!”

Två svenska förpackningslösningar har erhållit utmärkelsen ScanStar i 2016 års upplaga av den årliga nordiska förpackningstävlingen.
Fyra bidrag från Sverige hade anmälts till Scanstar 2016 och av dessa belönade juryn hälften med en ScanStar-utmärkelse, vilken förutom ett diplom och rätten att använda Scanstar-symbolen på förpackningar och i marknadsföring, etc. även berättigar till deltagande i den globala tävlingen WorldStar Awards.

De vinnande svenska bidragen kom från DS Smith Sverige, som tagit fram ett funktionellt wellpappemballage för lastbilsnav , och SCA Forest Products, som tillsammans med norska Glomma Papp utvecklat ett annorlunda transport- och displaytråg för 24 PET-flaskor, utformat och grafiskt designat som en ishockeyrink!

Sammanlagt hade 14 nordiska förpackningar anmälts till årets ScanStar: fyra vardera från Finland och Sverige samt tre från Danmark respektive Norge. Åtta förpackningar – två från vardera landet – belönades med ScanStar-utmärkelser.

ScanStar-juryn 2016 har bestått av följande medlemmar:
Lasse Lavrsen, Toms Gruppen, Danmark; Janne Hautala, Atria Finland Ltd; Allan Dickner, IKEA, Sverige; Åsne Ådland-Dale, O. Kavli AS, Q-Meieriene AS, Norge.
SPA-observer har varit Antro Säilä, The Finish Packaging Association och förpackningspressen har representerats av Per Øyvind Nordberg, Packnews.
Ordförande för juryn har varit Kari Bunes från norska Emballasjeforeningen.

Här visar vi de två vinnande svenska förpackningarna, övriga ScanStar-vinnare presenteras i morgon.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx