Två nya linerkvaliteter

PUBLICERAD: 11 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 Metsä Modo

Metsä Board lanserar två nya bestrukna linerkvaliteter i Modo Light-sortimentet. De obestrukna linerkvaliteterna i Modo Northern Light har tagits emot mycket väl och nu lanserar Metsä Board två dubbelbestrukna helblekta liners i sortimentet. Modo Northern Light Litho har utvecklats speciellt för offsettryck och laminering, men är också lämplig för andra offsettryckta applikationer. Modo Northern Light Flexo rekommenderas för flexotryck.

Båda produkterna finns i låga ytvikter samt har hög ljushet, glans och utmärkta tryckegenskaper. De är idealiska till mikrowell och ger nya möjligheter för traditionella wellapplikationer. Linerprodukterna är, tack vare att de produceras av ren färskfiber, lämpliga som förpackningar av livsmedel, inklusive mat för hämtning, liksom för andra känsliga produkter som skönhetsmedel och läkemedel. Andra passande applikationer är som konsumentförpackningar, ”point of sale”, bärkassar liksom överhuvudtaget för små förpackningar.

De nya bestrukna Modo Northern Light-kvaliteterna är en välkommen tillökning i vårt sortiment av lågviktiga linerprodukter med utmärkt tryckkvalitet. Det är möjligt att skapa mycket lätta men starka wellkonstruktioner genom att kombinera bestrukna och obestrukna linerkvaliteter ur Modo Northern Light-sortimentet som ytter- och innerliner med en obestruken liner som fluting, säger Risto Auero, Vice President Linerboard Sales, Metsä Board.

Alla kvaliteterna i Modo Northern Light har goda styrkeegenskaper vad gäller dragstyrka och töjning liksom kompressionegenskaper och har, tack var den höga bulken, endast en mycket låg tendens till washboarding.

Modo Northern Light liners tillverkas vid Metsä Boards pappersbruk i Husum. Bruket har certifierade spårbarhetssystem enligt både PEFC och FSC liksom certifierade miljö- och kvalitetsledningssystem. Linerprodukterna tillverkas av vedråvara från hållbart brukade skogar. Vedråvaran är av känt ursprung och Metsä Board kan spåra alla övriga råvaror som används vid linertillverkningen.

 

Läs vidare

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Väsentligt mindre CO2-utsläpp när fossil plast ersätts med bioplast

En studie, som utförts av forskare från Kina, Storbritannien och Schweiz, visar att väsentligt lägre utsläpp av koldioxid uppstår när man ersätter fossil plast med nedbrytbar bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
Global warming concept

Lush satsar på POP

Nyligen berättade vi om Treforms framgångsrika tester med Prevented Ocean Plastic, nu går det brittiska kosmetikaföretaget Lush ett steg längre och startar kommersiell användning av materialet.
lush

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax