Två nya linerkvaliteter

PUBLICERAD: 11 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 Metsä Modo

Metsä Board lanserar två nya bestrukna linerkvaliteter i Modo Light-sortimentet. De obestrukna linerkvaliteterna i Modo Northern Light har tagits emot mycket väl och nu lanserar Metsä Board två dubbelbestrukna helblekta liners i sortimentet. Modo Northern Light Litho har utvecklats speciellt för offsettryck och laminering, men är också lämplig för andra offsettryckta applikationer. Modo Northern Light Flexo rekommenderas för flexotryck.

Båda produkterna finns i låga ytvikter samt har hög ljushet, glans och utmärkta tryckegenskaper. De är idealiska till mikrowell och ger nya möjligheter för traditionella wellapplikationer. Linerprodukterna är, tack vare att de produceras av ren färskfiber, lämpliga som förpackningar av livsmedel, inklusive mat för hämtning, liksom för andra känsliga produkter som skönhetsmedel och läkemedel. Andra passande applikationer är som konsumentförpackningar, ”point of sale”, bärkassar liksom överhuvudtaget för små förpackningar.

De nya bestrukna Modo Northern Light-kvaliteterna är en välkommen tillökning i vårt sortiment av lågviktiga linerprodukter med utmärkt tryckkvalitet. Det är möjligt att skapa mycket lätta men starka wellkonstruktioner genom att kombinera bestrukna och obestrukna linerkvaliteter ur Modo Northern Light-sortimentet som ytter- och innerliner med en obestruken liner som fluting, säger Risto Auero, Vice President Linerboard Sales, Metsä Board.

Alla kvaliteterna i Modo Northern Light har goda styrkeegenskaper vad gäller dragstyrka och töjning liksom kompressionegenskaper och har, tack var den höga bulken, endast en mycket låg tendens till washboarding.

Modo Northern Light liners tillverkas vid Metsä Boards pappersbruk i Husum. Bruket har certifierade spårbarhetssystem enligt både PEFC och FSC liksom certifierade miljö- och kvalitetsledningssystem. Linerprodukterna tillverkas av vedråvara från hållbart brukade skogar. Vedråvaran är av känt ursprung och Metsä Board kan spåra alla övriga råvaror som används vid linertillverkningen.

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx