Tusentals burkar bildar ett fascinerande tak i lyxbutik

PUBLICERAD: 12 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Tusentals blanka dryckesburkar bildar ett fascinerande innertak i Bottleshops lyxbutik i London.|”Det silverfärgade taket är det ´grönaste´ vi sett!”|säger Matt Twiss

Brittiska Bottleshop, som tillverkar och säljer lyxiga modeaccessoarer, har skapat ett fascinerande tak av tusentals dryckesburkar i aluminium i sin huvudbutik på Regent Street i London.
Burkarna, som kommer från metallförpackningskoncernen Crown, har bäddats in i en tredimensionell böljande struktur i taket och de blanka, skinande burkarna ger besökarna en fascinerande, science fiction-liknande upplevelse.

Det annorlunda innertaket anspelar på konceptet ”negative space” och är inspirerat av den brittiska samtidskonstnären Racel Whiteread, som också skapat en originalskulptur för Bottleshop, vilken eventuellt kommer att installeras i butiken på Regent Street.

Att Bottleshop valt att dekorerar butikstaket med dryckesburkar är kanske inte så långsökt, som det kan verka. Företaget har nämligen specialiserat sig på att tillverka exklusiva väskor och andra accessoarer genom att fläta samman sådana öppningsringar i metall, som finns på dryckesburkar!

Bottleshop menar också att användandet av dryckesburkar i metall stämmer väl med företagets miljötänk och uthållighetsstrategi, eftersom aluburkar är 100 procent återvinningsbara och kan omvandlas till nya burkar eller andra metallprodukter.

”Det har varit en ära för Crown att få vara en del av detta spännande projekt och vi är stolta över att stödja Bottleshops hållbarhetsstrategi och att metallförpackningar får det miljöerkännande de förtjänar. Det här silverfärgade taket är det ´grönaste´ vi någonsin sett!”, säger Matt Twiss, marknadschef för Crown Bevcan Europa och Mellanöstern.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x