Tryckteknisk ”road show” på turné i Sverige och Norge

PUBLICERAD: 6 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari


Nordic Print Tech 2.0 är namnet på en tryckteknisk ”road show” som med början den 12 september kommer att turnera runt om i Sverige och Norge.
Ett flertal välkända företag inom förpackningstryck och andra grafiska verksamheter medverkar och kommer att berätta om sina verksamheter och sina senaste nyheter.

De medverkande företagen är: Flint Group, IST, Esko, R&J Graphic, Enigraf, Miller Graphics och Xeikon.

Nordic Print Tech 2.0-turnén börjar i Stockholm den 12 september och dagen efter är man i Oslo. Den 14 september finns man i Göteborg och Borås, den 15 i Jönköping och det hela avslutas den 16 september hos Enigraf i skånska Löddeköpinge.

Läs mer om tider, platser och anmälan genom att ladda ner nedanstående pdf-fil:

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx