Trots årstiden: Stora Enso lockar med sommarjobb!

PUBLICERAD: 13 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Sommarjobbet på Stora Enso Skoghalls bruk ledde till en utbildning till processtekniker och ett fast jobb på bruket för 21-åriga Lina Westberg.|”Att sommarjobba hos oss på Stora Enso är en möjlighet att få uppleva och utvecklas i en hållbar framtidsbransch”

Att sommarjobba på något av Stora Ensos svenska bruk kan vara en bra inkörsport till fast anställning och till en karriär inom skogs- och pappersindustrin. Och trots den pågående kalla årstiden, så går Stora Enso redan nu ut och lockar med att det år 2016 kommer att finnas 600 sommarjobb tillgängliga på koncernens bruk och anläggningar runt om i Sverige. Att man annonserar om sina sommarjobb redan nu, beror dock helt enkelt på att man vill ha in ansökningar så snart som möjligt – sista ansökningsdag är nämligen den 24 januari 2016.

Sommarjobben finns på en rad orter, från Gävle i norr till Kristianstad i söder och inom flera olika verksamhetsområden, allt från produktion och underhåll till laboratorier och marknad.

”Att sommarjobba hos oss på Stora Enso är en möjlighet att få uppleva och utvecklas i en hållbar framtidsbransch. Sommarjobben ger värdefull arbetslivserfarenhet och är en bra start i arbetslivet. Vi erbjuder många spännande yrken och karriärmöjligheter inom vårt globala företag, som nu är under omvandling från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material. Vi hoppas det är många som tar chansen och söker sommarjobb hos oss på Stora Enso”, säger Lars Häggström, personalchef, Stora Enso.

Fördelning av de 600 sommarjobben inom Stora Enso i Sverige ser ut så här (Med reservation för att antalet sommarjobb per bruk kan komma att förändras något): 
Fors Bruk, Avesta: 100 sommarjobb 
Hylte Bruk, Halmstad: 50 sommarjobb 
Kvarnsvedens Bruk, Borlänge: 100 sommarjobb 
Nymölla Bruk, Kristianstad: 150 sommarjobb 
Packaging (Jönköping, Skene, Vikingstad): 50 sommarjobb 
Skoghalls Bruk, Karlstad: 100 sommarjobb 
Skutskärs Bruk, Gävle: 50 sommarjobb

Det finns många, som sommarjobbat hos Stora Enso, som sedan fortsatt inom branschen och även inom Stora Enso-koncernen. En av dem är 21-åriga Lina Westberg, som nu är fast anställd vid Stora Enso Skoghalls bruk som processtekniker.

Lina ville egentligen bli arkitekt, men en praktikplats och ett sommarjobb på Skoghalls bruk för några år sedan ändrade på de planerna! Hon insåg under praktiken och sommarjobbet, att hon gärna skulle vilja fortsätta inom skogsindustrin. Men för att öka möjligheterna till ett fast jobb, så förstod hon att det gällde att vidareutbilda sig. Lina fick tips om ProcessteknikerutbildningenKarlstads Teknikcenter
”Den passade mig perfekt, eftersom den var skräddarsydd för massa- och pappersbranschen. Det lockade också att det var så mycket praktik och ett nära samarbete med näringslivet”, säger Lina Westberg.

I våras tog Lina sin examen från den tvååriga utbildningen i Karlstad – och tack vare sommarjobbet samt praktikperioder på Skoghalls Bruks under utbildningen hade hon fast jobb på Stora Enso redan innan sin examen!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx