Tronrud Engineering tar över konkursdrabbade Nor-Reg

PUBLICERAD: 3 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Norska förpackningsmaskintillverkaren Nor-Reg Systems, som gick i konkurs den 21 augusti i år, har övertagits av konstruktions- och utvecklingsföretaget Tronrud Engineering AS.
I ett pressmeddelande skriver Tronrud Engineering att man den 27 augusti övertog Nor-Regs hela konkursbo, inkluderande alla fysiska tillgångar samt immateriella värden i form av patenter, teknologier, etc.

Nyckelpersoner inom Nor-Reg har dessutom anställts av Tronrud Engineering, för att säkerställa service av såväl tidigare levererade som framtida Nor-Reg-maskiner.

Tronrud Engineering skriver att strategin bakom övertagandet är att man ska bygga vidare på en del av Nor-Regs teknologi och vara en pålitlig partner för leverans av sekundära förpackningsmaskiner, samt utföra service på såväl gamla som nya Nor-Reg-maskiner.

Nor-Reg, som utvecklar och  tillverkar avancerade förpackningsmaskiner till bland annat livsmedelsindustrin, har en historia av ekonomiska bekymmer och tidigare konkurs bakom sig. Förhoppningsvis kan de nya ägarna få företaget, som startades 1969, på fötter igen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx