Tronrud Engineering tar över konkursdrabbade Nor-Reg

PUBLICERAD: 3 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Norska förpackningsmaskintillverkaren Nor-Reg Systems, som gick i konkurs den 21 augusti i år, har övertagits av konstruktions- och utvecklingsföretaget Tronrud Engineering AS.
I ett pressmeddelande skriver Tronrud Engineering att man den 27 augusti övertog Nor-Regs hela konkursbo, inkluderande alla fysiska tillgångar samt immateriella värden i form av patenter, teknologier, etc.

Nyckelpersoner inom Nor-Reg har dessutom anställts av Tronrud Engineering, för att säkerställa service av såväl tidigare levererade som framtida Nor-Reg-maskiner.

Tronrud Engineering skriver att strategin bakom övertagandet är att man ska bygga vidare på en del av Nor-Regs teknologi och vara en pålitlig partner för leverans av sekundära förpackningsmaskiner, samt utföra service på såväl gamla som nya Nor-Reg-maskiner.

Nor-Reg, som utvecklar och  tillverkar avancerade förpackningsmaskiner till bland annat livsmedelsindustrin, har en historia av ekonomiska bekymmer och tidigare konkurs bakom sig. Förhoppningsvis kan de nya ägarna få företaget, som startades 1969, på fötter igen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x