Tronrud Engineering tar över konkursdrabbade Nor-Reg

PUBLICERAD: 3 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Norska förpackningsmaskintillverkaren Nor-Reg Systems, som gick i konkurs den 21 augusti i år, har övertagits av konstruktions- och utvecklingsföretaget Tronrud Engineering AS.
I ett pressmeddelande skriver Tronrud Engineering att man den 27 augusti övertog Nor-Regs hela konkursbo, inkluderande alla fysiska tillgångar samt immateriella värden i form av patenter, teknologier, etc.

Nyckelpersoner inom Nor-Reg har dessutom anställts av Tronrud Engineering, för att säkerställa service av såväl tidigare levererade som framtida Nor-Reg-maskiner.

Tronrud Engineering skriver att strategin bakom övertagandet är att man ska bygga vidare på en del av Nor-Regs teknologi och vara en pålitlig partner för leverans av sekundära förpackningsmaskiner, samt utföra service på såväl gamla som nya Nor-Reg-maskiner.

Nor-Reg, som utvecklar och  tillverkar avancerade förpackningsmaskiner till bland annat livsmedelsindustrin, har en historia av ekonomiska bekymmer och tidigare konkurs bakom sig. Förhoppningsvis kan de nya ägarna få företaget, som startades 1969, på fötter igen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx