Trioworld har utvecklat ny balfilm med återvunnen plast

PUBLICERAD: 1 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Med Trioworlds balfilm WasteWrap får man täta inkapslade balar. (Bild Trioworld)

Svenska plastkoncernen Trioworld har utvecklat plastfilmen WasteWrap för avfalls- och sopbalning. Filmen innehåller mer än 30 procent återvunnet material från konsumentplast (PCR, Post-Consumer Recyclates). Den återvunna plasten är certifierad enligt certifieringssystemet Recyclass.

Trioworld skriver i ett pressmeddelande att hittills har film för avfalls- och sopbalning vanligtvis tillverkats av jungfruligt råmaterial. Företagets nya balningsfilm med hög andel återvunnen plast sägs vara en lösning som är mer hållbar. WasteWrap-filmen har testas och utvärderats sedan 2020 i olika avfallsapplikationer och maskiner med positiva resultat.

”Vår livscykelutvärdering visar att WasteWrap kan minska koldioxidavtrycket med 29 procent jämfört med en produkt av endast nytt råmaterial”, skriver Trioworld.

Enligt Trioworld är den nya balfilmen utformad med särskilt optimerad vidhäftning för kontinuerliga prestanda och täta balar. Det hjälper till att kapsla in materialet, vilket minskar risken för dålig lukt och läckage. WasteWrap kan dessutom enkelt kombineras med Trioworlds mantelfilm, eftersom de här filmerna ibland används tillsammans. Även mantelfilmen finns tillgänglig med minst 30 procent återvunnen PCR-plast.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x