Trioworld har utvecklat ny balfilm med återvunnen plast

PUBLICERAD: 1 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Med Trioworlds balfilm WasteWrap får man täta inkapslade balar. (Bild Trioworld)

Svenska plastkoncernen Trioworld har utvecklat plastfilmen WasteWrap för avfalls- och sopbalning. Filmen innehåller mer än 30 procent återvunnet material från konsumentplast (PCR, Post-Consumer Recyclates). Den återvunna plasten är certifierad enligt certifieringssystemet Recyclass.

Trioworld skriver i ett pressmeddelande att hittills har film för avfalls- och sopbalning vanligtvis tillverkats av jungfruligt råmaterial. Företagets nya balningsfilm med hög andel återvunnen plast sägs vara en lösning som är mer hållbar. WasteWrap-filmen har testas och utvärderats sedan 2020 i olika avfallsapplikationer och maskiner med positiva resultat.

”Vår livscykelutvärdering visar att WasteWrap kan minska koldioxidavtrycket med 29 procent jämfört med en produkt av endast nytt råmaterial”, skriver Trioworld.

Enligt Trioworld är den nya balfilmen utformad med särskilt optimerad vidhäftning för kontinuerliga prestanda och täta balar. Det hjälper till att kapsla in materialet, vilket minskar risken för dålig lukt och läckage. WasteWrap kan dessutom enkelt kombineras med Trioworlds mantelfilm, eftersom de här filmerna ibland används tillsammans. Även mantelfilmen finns tillgänglig med minst 30 procent återvunnen PCR-plast.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax