Trioworld förvärvar ytterligare ett brittiskt sträckfilmsbolag

PUBLICERAD: 2 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Med två likartade förvärv på kort tid stärker Trioworld sin position på den brittiska marknaden inom sträckfilm för lastsäkerhet. (Bild Trioworld)|Per Holtstrand är chef för sträckfilmsdivisionen inom Trioworld. (Bild fr LinkedIn)|Andreas Malmberg gläds åt det nya förvärvet. (Bild Trioworld)

Svenska Trioworld Group förvärvar det brittiska sträckfilmsbolaget Quality Films Ltd i Wolverhampton. Tidigare i år köpte man Eurofilms Extrusions Ltd, ett annat brittiskt sträckfilmsföretag med en liknande produktportfölj och kundkrets som Quality Films.

Trioworld skriver i ett pressmeddelande att Quality Films är en ledande aktör inom högkvalitativ sträckfilm för lastsäkerhet. Quality Films levererar sina lösningar till kunder inom distribution, dryck- och livsmedelsproduktion samt industriella applikationer. Säljare är en grupp privata ägare bestående av Quality Films VD Matthew Nicholson med familj samt Sonia Griffiths.

Quality Films är enligt Trioworld en ledande aktör på den brittiska marknaden och har haft en stark utveckling de senaste åren. Företaget är välinvesterat och ledningen fokuserar på att stärka sitt erbjudande av cirkulära lösningar.

Per Holtstrand är chef för sträckfilmsdivisionen inom Trioworld. (Bild fr LinkedIn)

Förvärvet av Quality Films, liksom köpet av Eurofilms Extrusions tidigare i år (läs HÄR), ligger i linje med Trioworlds ambition att vara den ledande aktören på marknaden för cirkulära sträckfilmslösningar för lastsäkerhet.

”Tillsammans kommer vi att fortsätta att utvecklas på den brittiska marknaden med fokus på hållbara högkvalitativa lösningar för lastsäkerhet”, säger Per Holtstrand, chef för sträckfilmsdivisionen inom Trioworld-koncernen.

”Vi ser Trioworld som en mycket bra ägare och partner i utvecklingen av att ta vår verksamhet till nästa nivå. Båda parter har stor kunskap om produkter av högsta kvalitet, nära kundservice och cirkulära lösningar på marknaden. Tillsammans kommer vi att kunna skapa mervärde för våra kunder”, säger Matthew Nicholson, VD Quality Films.

Andreas Malmberg gläds åt det nya förvärvet. (Bild Trioworld)

Trioworld uppger att affären är inte föremål för några specifika regulatoriska krav och godkännanden. Trioworld Group kommer efter transaktionen att äga 100 procent av aktierna i Quality Films.

Andreas Malmberg, VD för Trioworld Group, kommenterar: ”Jag är mycket glad att Quality Films ansluter sig till vår resa för att utveckla det bästa cirkulära erbjudandet på marknaden, baserat på återvunnen plast. Quality Films innovativa produkter och kundsupport i Storbritannien ger en fantastisk plattform för ökad tillväxt”.

Quality Films har en stark marknadsposition i Storbritannien och omsätter 14 miljoner euro (ca 150 miljoner kronor) på drygt 35 anställda. Huvudkontor och produktion ligger i Wolverhampton.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front