Trioworld etablerar starkt fotfäste i Nordamerika via köp av Malpack

PUBLICERAD: 2 januari 2023
UPPDATERAD: 27 januari

Malpack tillverkar och säljer sträckfilm för lastsäkring. Bild: Trioworld.

Trioworld Group har tecknat avtal om att förvärva det kanadensiska Malpack Ltd samt det USA-baserade Malpack Corporation. Malpack utvecklar och säljer högkvalitativ sträckfilm för lastsäkring och stödjer kunder inom distribution, dryck, livsmedel, konsumentvaror, e-handel och andra industriapplikationer.

Som en av Nordamerikas ledande aktörer inom högkvalitativ sträckfilm, har Malpack haft en stark tillväxt under de senaste åren. Förtaget har kunder över hela USA och Kanada. Bolaget är välinvesterat och ledningen har en tydlig målsättning att stärka Malpacks erbjudande av cirkulära lösningar, vilket ligger i linje med Trioworlds ambition att vara ledande inom cirkulära lösningar för lastsäkerhet och transportförpackningar.

”Vi är mycket glada att öppna ett nytt kapitel i Malpacks tillväxtresa. Vi ser Trioworld som en unikt positionerad partner som kommer att bidra till att påskynda planerna att ta vår nordamerikanska verksamhet till nästa nivå.” säger Ricardo Cardoso, som efter uppköpet blir Malpacks VD, tillika Trioworld North America Division President.

”Malpack och Trioworld delar målsättningen att minska koldioxidutsläppen i branschen genom att utveckla och erbjuda cirkulära lösningar. Möjligheten att dela våra omfattande erfarenheter, innovationer och bästa praxis med varandra kommer att skapa enormt värde för våra kunder och påskynda produktutveckling och hållbarhetsdrivna initiativ.” fortsätter Ricardo Cardoso.

”Med våra gemensamma krafter har vi nu etablerat ett starkt fotfäste på den kanadensiska och amerikanska marknaden och kommer att fortsätta att ambitiöst utveckla vårt gemensamma erbjudande med fokus på hållbara högkvalitativa lösningar för lastsäkerhet, men att även på medellång sikt inom andra produktkategorier från Trioworlds omfattande produktportfölj”, säger Andreas Malmberg, koncernchef för Trioworld Group.

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx