Trioplast och Spendrups ingår avtal kring otryckt plastfilm

PUBLICERAD: 2 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari

I Trioplasts testcenter i Smålandsstenar testar man lösningar med sträckfilm och sträckhuvar. (Bild Trioplast)

Plastföretaget Trioplast i Smålandsstenar och Spendrups Bryggeri har ingått ett partnerskap kring leverans av all otryckt plastfilm, som Spendrups förbrukar på sina anläggningar i Grängesberg och Hällefors.

Parterna har träffat en affärsmässig överenskommelse, som träder i kraft 1 januari 2021 och som sträcker sig över tre år med en option på ytterligare två år.

Avtalet vilar på flera gemensamma målsättningar och en gemensam strävan att uppnå en kvalitetssäkrad laststabilitet. Med hjälp av Trioplasts testcenter i Smålandsstenar kan parterna gemensamt testa sig fram till den bästa konfigurationen avseende både primär, sekundär och tertiär förpackning. Givetvis också med fokus på pallemballaget, som utgörs av antingen en sträckfilm eller en sträckhuv producerad av Trioplast.

”Det är väldigt roligt att vi äntligen har kommit i mål med ett avtal, där vi från båda håll kan känna att vi har fått komma till tals. Både Trioplast och Spendrups har längs vägen varit öppna för förändring och har tydligt visat hur viktigt det är att ha ett samarbete i hållbarhetsfrågor”, säger Daniel Birgerstam, Key Account Manager och ansvarig för avtalet på Trioplast Industrial Film.

Båda parter har högt ställda krav på en mer hållbar förpackningslösning, något som avspeglas tydligt i avtalets målsättningar och skrivelser. Fokus ligger på både optimering och återvinningsbarhet, men också på användningen av återvunna och förnybara råvaror som en naturlig utveckling av samarbetet. Avtalet innehåller mål kopplat till den miljöpåverkan valet av förpackningar har, med en stor strävan att sikta mot en fossilfri förpackningslösning senast år 2025.

”Att agera hållbart står högt på agendan för oss på Spendrups Bryggeri och i vårt arbete med förpackningsmaterial jobbar vi ständigt med att hitta lösningar där vi använder återvunnet material eller material från förnybara källor”, säger Björn Deborg, strategisk inköpare på Spendrups Bryggeri.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x