Trioplast lanserar sträckfilm med 75% återvunnet material

PUBLICERAD: 1 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Trioplast lanserar en handsträckfilm där tre fjärdedelar består av återvunnet material, varav hela 51 procent är återvunnen konsumentplast, så kallad PCR. (Bild Trioplast)

Trioplast, med huvudsäte i Smålandsstenar, skriver att man tar ännu ett steg mot cirkulär ekonomi genom att lansera en handsträckfilm tillverkad av 75 procent återvunnet material, varav mer än hälften (51 procent) kommer från återvunnen konsumentplast, så kallad Post-Consumer Recycled (PCR). Handsträckfilm används för manuell sträckfilmning.

Trioplast har lång erfarenhet av produkter baserade på återvunnet material, bland annat med konceptet TrioloopTM, som består av olika produkter tillverkade av återvunnen plast. Andra hållbarhetskoncept inom företaget är TrioleanTM, som är tunnare material med bibehållen eller ökad prestanda, och TriogreenTM, som är produkter baserade på förnybar råvara.

”Vår långa erfarenhet av återvunnet material ger oss stora fördelar, när vi nu överför denna kunskap till fler produktområden inom mer och mer avancerade applikationer. Att använda PCR i sträckfilm är banbrytande och innebär ett stort steg framåt mot cirkulär ekonomi inom transportförpackningar”, säger Magdalena Bengtsson, produktchef inom pallsträckfilm på Trioplast.

2019 var Trioplast först i världen med att presentera en PCR-baserad ensilagesträckfilm. (Läs HÄR)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432