Trioplast förvärvar holländsk producent av förpackningsfilm

PUBLICERAD: 25 november 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är glada över möjligheten att förstärka vår position på marknaden inom laststabilitet och livsmedelsförpackningar”, säger Trioplasts VD Andreas Malmberg- (Bild Trioplast)|

Trioplast Group, med huvudsäte i Smålandsstenar, har träffat avtal om förvärv av det nederländska företaget Apeldoorn Flexible Packaging, AFP, som är en ledande aktör inom plastfilmslösningar för laststabilitet och livsmedelsförpackningar. Säljare är JPF Netherlands BV, en enhet inom B.C. Jindal Group.

”Vi är glada över möjligheten att förstärka vår position på marknaden inom laststabilitet och livsmedelsförpackningar genom att välkomna AFP till Trioplastgruppen. AFP är ett välkänt namn på marknaden, med tydligt fokus på plastfilmsprodukter inom premiumsegmentet i kombination med bästa support, allt för att maximera värde för kunderna. Vi har en stark tro på organisationen och ledningen för AFP, som har utvecklat företaget på ett imponerande sätt de senaste åren. Med våra gemensamma krafter hoppas vi kunna fortsätta denna resa”, säger Andreas Malmberg, CEO för Trioplast Group.

”Vi ser Trioplast som en mycket bra ägare och partner”, säger Evert Paardekooper, VD för AFP. (Bild AFP)

AFP startade produktion av plastfilmer 1968 och är en ledande producent och leverantör av plastfilm för laststabilitet och livsmedelsförpackningar i premiumsegmentet. Företaget har en stark marknadsposition i Europa med global räckvidd inom vissa segment. Omsättningen för AFP är 120 miljoner euro (ca 1,27 miljarder kronor) med totalt 220 anställda. Huvudkontor ligger tillsammans med produktionsanläggning i Apeldoorn, Nederländerna.

”Vi ser Trioplast som en mycket bra ägare och partner för att utveckla vår verksamhet till nästa nivå. Trioplast och AFP delar samma syn på långsiktig hållbar utveckling, baserat på kunddriven innovation och solida kvalitetsprodukter. Med våra kombinerade produktportföljer, ökad teknisk support och ledande FoU-kapacitet är jag övertygad om att vi tillsammans kommer att skapa ännu mer värde för våra kunder”, säger Evert Paardekooper, VD för AFP.

Transaktionen kräver sedvanliga godkännande från berörda konkurrensmyndigheter. Trioplast-koncernen kommer, efter att transaktionen är genomförd, att äga 100 procent av aktierna.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax