Trioplast följer upp succén: lanserar rosa plastsäckar

PUBLICERAD: 23 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Nu har Trioplast lanserat även en säck i rosa plast till stöd för bröstcancerforskningen.|De rosa ensilagebalarna på svenska fält har gjort succé i sommar.

I sommar har man på många svenska fält och åkrar kunnat se plastfilmproducenten Trioplasts rosa ensilagebalar, som tagits fram till förmån för bröstcancerforskningen och bröstcancerföreningarnas riksorganisation (BRO). Succén med de rosa balarna har medfört att efterfrågan på andra rosa plastprodukter ökat och nu i augusti har Trioplast därför lanserat en rosa plastsäck i samarbete med BRO. Säcken är en rosa version av den välkända K3-säcken och för varje såld rulle går fem kronor till BRO. 

Idén till att göra rosa plast till ensilagebalar kommer ursprungligen från Trioplasts leverantör på Nya Zeeland. Under sommaren 2015 tog Trioplast idén vidare till Sverige tillsammans med Lantmännen. 
De rosa balarna gjorde omedelbar succé även i Sverige, vilket resulterat i efterfrågan på fler produkter till förmån för Bröstcancerfonden. Genom att visualisera budskapet med rosa balar och säckar vill Trioplast tillsammans med sina kunder påminna fler om att bidra till forskningen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy