Treform inviger nytt höglager med plats för 3.500 pallar

PUBLICERAD: 24 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi växer så det knakar och har nu byggt ut med ett stort och modernt höglager”, säger Thomas Olsson, VD Treform (Bild Treform)

Treform Packaging AB i Landskrona växer och har nu byggt ut sina lokaler med ett 16 meter högt höglager med plats för 3.500 pallar.

För att kunna möta den ökade efterfrågan på förpackningslösningar beslutade Treforms ledning under senare delen av 2019 att bygga ett nytt, modernt och rymligt lager. Lagret är nu färdigbyggt och invigt och redo att börja användas.

”Inledningsvis skissade vi på en tältlösning, men efter en kort tids funderingar stod det klart att ett rejält och modernt höglager i anslutning till existerande lokaler skulle bli det bästa och mest långsiktiga alternativet”, berättar Thomas Olsson, VD på Treform.

Treform skriver i ett pressmeddelande att – med undantag för det märkliga året 2020 – de senaste åren har varit mycket goda för företaget. Bolaget har fyrdubblat sin omsättning mellan åren 2013 och 2019 och den goda tillväxten förväntas fortsätta, bland annat tack vare de två senaste företagsförvärven av PacPortalen (läs HÄR) och JiHå Plast (läs HÄR).

Det nya lagret, med 16 meter i takhöjd och plats för 3.500 pallplatser, kommer uteslutande att användas till färdiglager. I det gamla lagret görs plats för allt råmaterial, emballage och en del av verktygen från JiHå
Plast.

Treforms höglager invigdes i mitten av november under lugnare former på grund av rådande pandemiläge och gällande restriktioner. På plats fanns representanter från företaget, ägarna och byggfirman.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x