Treform inviger nytt höglager med plats för 3.500 pallar

PUBLICERAD: 24 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi växer så det knakar och har nu byggt ut med ett stort och modernt höglager”, säger Thomas Olsson, VD Treform (Bild Treform)

Treform Packaging AB i Landskrona växer och har nu byggt ut sina lokaler med ett 16 meter högt höglager med plats för 3.500 pallar.

För att kunna möta den ökade efterfrågan på förpackningslösningar beslutade Treforms ledning under senare delen av 2019 att bygga ett nytt, modernt och rymligt lager. Lagret är nu färdigbyggt och invigt och redo att börja användas.

”Inledningsvis skissade vi på en tältlösning, men efter en kort tids funderingar stod det klart att ett rejält och modernt höglager i anslutning till existerande lokaler skulle bli det bästa och mest långsiktiga alternativet”, berättar Thomas Olsson, VD på Treform.

Treform skriver i ett pressmeddelande att – med undantag för det märkliga året 2020 – de senaste åren har varit mycket goda för företaget. Bolaget har fyrdubblat sin omsättning mellan åren 2013 och 2019 och den goda tillväxten förväntas fortsätta, bland annat tack vare de två senaste företagsförvärven av PacPortalen (läs HÄR) och JiHå Plast (läs HÄR).

Det nya lagret, med 16 meter i takhöjd och plats för 3.500 pallplatser, kommer uteslutande att användas till färdiglager. I det gamla lagret görs plats för allt råmaterial, emballage och en del av verktygen från JiHå
Plast.

Treforms höglager invigdes i mitten av november under lugnare former på grund av rådande pandemiläge och gällande restriktioner. På plats fanns representanter från företaget, ägarna och byggfirman.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax