Tredubbelt designguld till Oatlys ”Wow! No Cow!”

PUBLICERAD: 11 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Oatlys förpackningar och kampanjen ”Wow” No Cow!” tog hem tre guld i Svenska Designpriset.

När utmärkelserna i Svenska Designpriset delades ut i förra veckan gick inte mindre än tre guldmedaljer till reklam- och designbyrån Forsman & Bodenfors, som utformat förpackningarna och marknadsföringen för Oatlys havredrycksprodukter, vilka lanserats under mottot ”Wow! No Cow!”.

De tre guldmedaljerna erövrades i kategorierna förpackning, grafisk identitet och rörlig bild/film.

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation som är öppen för alla. Tävlingen arrangeras av Batteri Kommunikation AB. Tävlingen skall ge alla som arbetar med grafisk design och formgivning möjlighet att delta med sina alster

För att alla skall ha möjlighet att delta är tävlingen indelad i avdelningarna Print, Webb, Device, Bild, Event och Produkt med kategorier och underkategorier. Sammanlagt blir det 25 olika tävlingskategorier. Dessutom utdelas Juryns pris samt priset Årets Våghals.

Oatlys förpackningsdesign och visuella identitet har tidigare vunnit flera utmärkesler, bland annat ett guld och tre silver i Guldägget, brons i Eurobest samt silver och brons i tävlingen Design.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish