Tre hälso- och träningsprodukter nominerade till Årets Dagligvara

PUBLICERAD: 30 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Pauluns Superknäcke med Chia – en av tre kandidater till priset Årets Dagligvara.|NJIEs laktosfria Proteinmilkshake ProPud Choklad är också nominerad till Årets Dagligvara.

Kycklingbacon, ”superknäcke” och laktosfri proteinmilkshake – vad har de gemensamt? Jo, de är alla nominerade till priset Årets Dagligvara. 
Arrangörerna till priset – DLF, Nielsen och Svensk Dagligvaruhandel – har presenterat vilka tre produkter som juryn nominerat till Årets Dagligvara 2017. De tre är: Kycklingbacon från Kronfågel, Pauluns Superknäcke med Chia och NJIEs laktosfria
Proteinmilkshake ProPud Choklad.

Nomineringarna har baserats på kvantitativa kriterier, som försäljningsutveckling och marknadsandelar i produktens kategori, och en mer kvalitativ bedömning av produkternas innovationshöjd och konsumentinsikt. 

Vilken produkt, som blir den slutliga vinnaren, överlämnas sedan till branschen att avgöra under Stora Dagligvarudagen, som arrangeras av DLF och Svensk Dagligvaruhandel den 5 oktober. 

”Med årets nominerade till Årets Dagligvara kan vi konstatera att produkter förknippade med hälsa och träning fortsätter att ta marknadsandelar och genererar en god försäljning. Alla tre är starka kandidater och värdiga vinnare”, säger Karin Brynell, ordförande för juryn i Årets Dagligvara. 

Text Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}