Tre hälso- och träningsprodukter nominerade till Årets Dagligvara

PUBLICERAD: 30 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Pauluns Superknäcke med Chia – en av tre kandidater till priset Årets Dagligvara.|NJIEs laktosfria Proteinmilkshake ProPud Choklad är också nominerad till Årets Dagligvara.

Kycklingbacon, ”superknäcke” och laktosfri proteinmilkshake – vad har de gemensamt? Jo, de är alla nominerade till priset Årets Dagligvara. 
Arrangörerna till priset – DLF, Nielsen och Svensk Dagligvaruhandel – har presenterat vilka tre produkter som juryn nominerat till Årets Dagligvara 2017. De tre är: Kycklingbacon från Kronfågel, Pauluns Superknäcke med Chia och NJIEs laktosfria
Proteinmilkshake ProPud Choklad.

Nomineringarna har baserats på kvantitativa kriterier, som försäljningsutveckling och marknadsandelar i produktens kategori, och en mer kvalitativ bedömning av produkternas innovationshöjd och konsumentinsikt. 

Vilken produkt, som blir den slutliga vinnaren, överlämnas sedan till branschen att avgöra under Stora Dagligvarudagen, som arrangeras av DLF och Svensk Dagligvaruhandel den 5 oktober. 

”Med årets nominerade till Årets Dagligvara kan vi konstatera att produkter förknippade med hälsa och träning fortsätter att ta marknadsandelar och genererar en god försäljning. Alla tre är starka kandidater och värdiga vinnare”, säger Karin Brynell, ordförande för juryn i Årets Dagligvara. 

Text Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex