Tomma kaffeförpackningar blev till unika modeaccessoarer!

PUBLICERAD: 24 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Linaroosa Kanth, en av Pauligs ”kaffeambassadörer”, sorterar en del av de 25.000 tomma kaffeförpackningarna som samlades in under testperioden. (Bild Paulig)|De tomma flexibla kaffepåsarna omvandlades till väskor, plånböcker, pennfodral och andra accessoarer. (Bild Paulig)

I Finland har livsmedelsföretaget Paulig Group tillsammans med butikskedjan K Group och mode- och designföretaget Globe Hope genomfört ett halvårslångt försök, där man samlat in tomma flexibla kaffeförpackningar och omvandlat dessa till unika modeaccessoarer!

Ett halvdussin K-butiker deltog i försöket, som inleddes i juni 2019, och under sex månader samlades inte mindre än 25.000 tomma kaffeförpackningar in.

”Det var fantastiskt att se hur ivriga konsumenterna var att lämna sina tomma kaffepaket till butikernas återvinningskärl. Vi fick mer material än väntat och vi tackar alla som deltog i återvinningspiloten”, säger Kati Kyllönen, marknadschef på Paulig.

De tomma flexibla kaffepåsarna omvandlades till väskor, plånböcker, pennfodral och andra accessoarer. (Bild Paulig)

De tomma påsarna, som samlats in i butikerna, skickades sedan vidare till Globe Hope, som under senhösten 2019 omvandlade dem till åtta unika och annorlunda modeaccessoarer. Bland produkter, som tillverkades av de tomma kaffepaketen, kan nämnas eleganta kuvertväskor, slitstarka shoppingväskor, pennfodral och plånböcker. Produkterna finns nu till försäljning i de deltagande K-butikerna i Finland samt via Pauligs on-line-butik.

”Även en del äldre och ovanliga kaffeförpackningar kom in vid insamlingen och har återanvänts i Globe Hopes produkter, vilket gör vissa av dem riktigt unika och one-of-a-kind”, berättar Kati Kyllönen.

Insamlingsprojektet är nu över, men Paulig hoppas att konsumenterna i fortsättningen slänger sina tomma kaffeförpackningar i kärlen för plaståtervinning.

”Under testperioden var det många konsumenter som uppskattade att de fick veta att de tomma kaffeförpackningarna kan sorteras som plast”, säger Kati Kyllönen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x