Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

PUBLICERAD: 3 januari 2023
UPPDATERAD: 27 januari

Paul Jigberg är ägare till och styrelseordförande i Tingstad Group AB.

Tingstad Group AB fortsätter sin expansion via köp av förpackningsföretag. Sedan den 2 januari är man ägare till Converflex i Örnsköldsvik, ett företag som producerar pappersbaserade förpackningar för livsmedel och industri.

Tingstad Group AB fortsätter sin expansion via köp av förpackningsföretag. Under senare år har man förvärvat Norbag AB och Jonsac AB som bedriver tillverkning av bärkassar, påsar och industrisäckar och för bara någon månad sedan kom beskedet att man köpt OptiPack Sunne. Sedan den 2 januari är man dessutom ägare till Converflex i Örnsköldsvik, ett företag som producerar pappersbaserade förpackningar för livsmedel och industri. Converflex etablerades år 1985 och omsatte förra året cirka 110 miljoner kronor med 30 anställda.

”Vi har under senare år noterat ett starkt ökat intresse hos våra kunder att köpa produkter tillverkade av skandinavisk råvara och producerade mer lokalt. Det känns som att det finns ett inbyggt motstånd mot att handla i andra länder, inte minst då från Asien. Genom dessa förvärv ökar vi möjligheterna för våra kunder att göra detta”, säger Paul Jigberg, ägare till och styrelseordförande i Tingstad Group AB i en kommentar till Packnews.

”Genom köpet av Converflex ser vi till att kompetensen och verksamheten finns kvar i Västernorrland. Det är viktigt att tillvarata den yrkesskicklighet som finns i förtaget för att kunna framtidssäkra lösningar på de utmaningar våra kunder och marknaden har framför sig”.

”Med Converflex får vi ytterligare ett företag med ett mycket högt kunnande inom pappersbaserade förpackningar”.

Lars Norén stannar kvar som VD för Converflex. Så här säger han om affären:

”Med en kapitalstark och investeringsvillig ägare är jag övertygad om att vi har de bästa förutsättningarna att fortsätta leverera produkter till de kunder som önskar utveckla sitt sortiment i en riktning som innebär minskad användning av plast”.

Tingstad Group har via de senaste årens företagsköp satsat stora pengar och man satsar även på att utveckla företagen. I Bengtsfors har Norbag etablerat en ny påsfabrik på rekordtid och Jonsac har investerat 150 miljoner kronor i 10 nya linjer för påstillverkning.

”Det går bra för gruppen. Vi har haft en fin tillväxt under många år. Nu omsätter vi 3,7 miljarder kronor med 650 anställda, och vi säger inte stopp här. Vi äger gärna mer och håller ögonen på om det dyker upp något intressant på marknaden”, säger Paul Jigberg.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx