Tim Cook passade på att plantera ett träd vid sitt Iggesund-besök...

PUBLICERAD: 23 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Tim Cook (i mitten) provar på att plantera ett eget träd i Iggesunds skog|påhejad av Iggesunds uthållighetschef Johan Granås

I samband med att Apple-VD:n Tim Cook besökte Iggesund Paperboard, som vi tidigare skrivit om (läs HÄR), passade han även på att plantera ett eget träd i Iggesunds skog. Trädplanteringen ägde rum i samband med att Tim Cook fick ta del av hela processen från skogsbruk till färdiga kartongförpackningar. På plats för att informera och diskutera med Tim Cook fanns Holmen-koncernens VD Henrik Sjölund och Iggesund Paperboards VD Daniel Peltonen.

Apple har under flera år använt Iggesunds kartongkvalitet Invercote i sina dator- och andra förpackningar. Att Apple varit kund hos Iggesund har länge varit en väl förborgad hemlighet, som avslöjades först vid Tim Cooks besök i Sverige och Iggesund. Och att Tim Cook uppskattade besöket hos Iggesund framgick inte minst av den tweet han efter besöket publicerade på sitt Twitter-konto:
“Ett besök i de enastående skogarna i norra Sverige tillsammans med @IggesundAB, vår partner i innovation och hållbara förpackningar”, skrev Tim Cook.

Att Iggesund blev leverantör till Apple har en alldeles speciell bakgrundshistoria. Det var den legendariske grundaren och numera bortgångne VD:n Steve Jobs, som bestämde att Iggesund skulle leverera materialet till Apples förpackningar.
När Apple skulle bestämma vilket material man skulle använda till sina förpackningar, fick anställda åka jorden runt och samla in tänkbara material. När proverna sedan presenterades på Apple-högkvarteret i Cupertino pekade Jobs på Invercote-kartongen från Iggesund och sa: ”Det är det här vi ska ha”!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx