Tillfälligt stopp för avgift på bärkassar i New York City

PUBLICERAD: 9 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Det blir ingen femcentsavgift på bärkassar av plast eller papper i New York – åtminstone inte det här året…

Den 15 februari skulle New York City införa en avgift på fem cent på alla bärkassar av plast eller papper – men nu har statens lagstiftande delstatsparlament stoppat avgiften. Stoppet är inte definitivt utan en tillfällig åtgärd och ett nytt förslag om avgiftsbelagda bärkassar kan läggas fram om ett år.
Bärkasseavgiften, beslutat av New Yorks kommunfullmäktige, tillkom för att minska stadens förbrukning av plast- och papperskassar.

Förespråkare för en obligatorisk påsavgift i New York City fortsätter dock sin kamp och har nu uppmuntrat statens demokratiske guvernör Andrew Cuomo att lägga in ett veto mot delstatsparlamentets beslut. Guvernör Cuomo sade till lokala media i New York att det är en ”komplicerad fråga” och att han inte vet hur han ska ställa sig.

Andra röster gör gällande att många New York-bor inte vill ha påsavgiften och att det är ett riktigt beslut att – åtminstone tillfälligt – stoppa avgiften.

”Vi delar alla samma mål att minska plastavfallet, men det är vettigt att trycka på pausknappen för avgiften och göra en mer grundlig undersökning för att finna de bästa sätten att minska plast- och pappersavfallet i vår miljö”, säger Carl Heastie, talesman i den demokratkontrollerade New York’s State Assembly.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024