Till sommaren blir det VD-skifte i Packbridge

PUBLICERAD: 4 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Johan Mårtensson lämnar sin VD-post i Packbridge senaste den siste juni i år.

Förpackningsklustret Packbridges VD Johan Mårtensson har fått ett nytt jobb som innovationschef på Duni AB och lämnar sin post i Packbridge senast den siste juni i år.

Packbridge, som etablerades 2011 av bland andra Packnews chefredaktör Bo Wallteg, har i dag en position som ett av de ledande förpacknings- och innovationsklustren i Europa. Antalet medlemmar är över 200 stycken och bland de senast tillkomna medlemsföretagen märks de två stora livsmedelsbolagen och -varumärkena Nestlé och Mars.

Johan Mårtensson har varit VD i Packbridge sedan oktober 2015 och dessförinnan var han Senior Project Manager i klustret och som sådan bland annat ansvarig för implementeringen av den öppna innovationsplattformen OpenUp, som riktar sig till livsmedels- och förpackningsindustrin.

Nu går alltså Johan Mårtensson vidare till nya utmaningar som innovationsansvarig vid Malmö-baserade Duni AB. Tjänsten innebär bland annat att Johan ska resa runt i världen och hitta nya idéer och koncept till produkter och tjänster, vilka kan appliceras på Dunis omfattande produktportfölj.

”Det var ett erbjudande och en utmaning jag inte kunde tacka nej till”, säger Johan Mårtensson.

Sökandet efter en ny VD till Packbridge har redan inletts. Enligt arbetsbeskrivningen söker man en person – gärna med förpackningserfarenhet – som är utvecklingsinriktad och nytänkande och som tillämpar modernt ledarskap med hög flexibilitet.

Johan Mårtenssons uppsägningstid går ut den siste juni i år, men styrelsen för Packbridge hoppas att man ska ha en efterträdare på plats innan dess.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x