Tigers vattenflaska ”Hej haj” vinner iF Design Award

PUBLICERAD: 9 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Hej haj” – Tigers designbelönade vattenflaska.

Danska detaljhandelskedjan Tigers vattenflaska ”Hej haj” har tilldelats pris i prestigefyllda designtävlingen iF Design Award 2016. Priset delades ut vid en ceremoni i München.
De senaste åren har Tigers designteam utvecklat och designat flera av kedjans egna produkter, vilka säljs i de nästan 600 butiker, fördelade på 28 länder, som ingår i Tiger-kedjan.

Igenom åren har Tiger sålt hundratusentals med flaskor med källvatten av andra märken, men i fjol sommar beslöt man att lansera ett eget källvatten och därför designade man en helt egen vattenflaska.

Resultatet blev den uppmärksammade plastflaskan ”Hej haj”, som är försedd med ett genomskinligt ”fönster” i etiketten, genom vilket konsumenten kan se in i vattnet i flaskan. Och på andra sidan etiketten är en bild av en haj, som till synes simmar omkring i vattnet..!

”Vi ville göra en vattenflaska, som inte var något annat än just det – en flaska med vatten. Och hajen, som ´simmar´ där inne är en kul effekt, som får många att dra på smilbanden!”, säger designern Marlene Frølund.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax