Thinfilm och Beneli startar samarbete kring NFC-etiketter

PUBLICERAD: 22 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Med en NFC-utrustad smart telefon läser man enkelt av den NFC-försedda etiketten på en förpackning och kopplas upp till varumärkesägaen via molnet.

Norska plastelektronikföretaget Thin Film Electronics ASA (Thinfilm) och svenska, Helsingborgsbaserade etikettföretaget Beneli AB har startat ett samarbete kring NFC-försedda etiketter (NFC = Near Field Communication).
Samarbetet stärker Thinfilms närvaro på såväl den skandinaviska som den bredare europeiska marknaden, samtidigt som det breddar Benelis produktutbud av avancerade etiketter till att förutom RFID-lösningar även omfatta NFC-lösningar.

Företagen skriver i en gemensam pressrelease att man kommer att kunna leverera NFC-försedda självhäftande etiketter, som stöds av en molnbaserade mjukvaruplattform. Etiketterna kommer att erbjudas Benelis befintliga kunder samt andra varumärken inom marknadsområden som vin, sprit, läkemedel, kosmetika, tobak, livsmedel, m fl.
De första testlanseringarna beräknas kunna starta under andra kvartalet i år.

Thinfilms speciella NFC-taggar är unikt identifieringsbara och betecknas som nästan omöjliga att klona. Taggarna läses enkelt av med en NFC-aktiverad smart telefon eller liknande enhet och ger en snabb och trådlös kommunikation med molnet. Via NFC-etiketten kan producenter och varumärkesägare erbjuda kampanjer, informera om produktnyheter, bjuda in till tävlingar, mm., mm. Tekniken kan också användas för att kontrollera en förpacknings äkthet och att den inte är manipulerad, etc.

”Jag är mycket glad över vårt samarbete med Thinfilm och de möjligheter att leverera mervärde till våra kunder, som det innebär. Med Thinfilms NFC-teknik kan vi nu erbjuda en kraftfull plattform, som avsevärt ökar möjligheten för varumärkesägare att direktkommunicera med konsumenterna”, säger Benelis VD Jimmy Sterner.

Thinfilm ser etikett- och förpackningslösningar som en viktig komponent i företagets NFC-strategi och samarbetet med Beneli är ett av många, som Thinfilm ingått och planerar att ingå i sin globala satsning på att knyta till sig specialiserade partners. Thinfilm skriver i pressmeddelandet att man innan årets slut räknar med att ha cirka 30 sådana samarbetspartners knutna till sig.

”Samarbetet med en europeisk ledare som Beneli fyller ett viktigt geografiskt behov för oss och utökar kraftigt tillgängligheten för våra tjänster i Skandinavien och Europa”, säger Davor Sutija, VD för Thinfilm.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se