Thinfilm förser Bedfords etiketter med NFC-teknik

PUBLICERAD: 29 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Bedfords ElastiTag-etiketter|som bland annat kan appliceras på flaskhalsar

Norska plastelektronikföretaget Thin Film Electronics ASA (Thinfilm) och USA-baserade Bedford Industries har ingått ett samarbetsavtal kring NFC-försedda (near field communication) märkesetiketter.
Avtalet går ut på att Bedfords populära etikettkoncept ElastiTag®  – som är s.k.hang tags, vilka appliceras på flaskor och andra förpackningstyper – ska förses med Thinfilms NFC-koncept SpeedTap™.

De NFC-försedda etiketterna ska distribueras till kända varumärken inom flera områden, speciellt på FMCG-marknaden (snabbrörliga konsumtionsvaror).

Bedford, som har sitt huvudsäte i Worthington, Minnesota, har ett brett kundregister, som omfattar allt från små och medelstora företag till globala varumärken som Unilever, Procter & Gamble, Diageo, Bayer, Nestle, Colgate-Palmolive, L´Oreal, Dole, m fl.

”Med Thinfilms revolutionerande SpeedTap-teknik integrerad i våra personligt utformade ElastiTag-etiketter kan vi skapa en fängslande konsumentupplevelse på nästan alla typer av produkter”, säger Kim Milbrandt, VD Bedford Industries.

Genom att läsa av märkesetiketter försedda med NFC-teknik med en smart telefon blir det möjligt för konsumenter att få ytterligare information i form av videos, bilder, dokument, länkar, etc. direkt i telefonen.

”Många ledande tillverkare av konsumentprodukter använder Bedfords ElastiTag-etiketter för att dra till sig konsumenternas uppmärksamhet. Vi är mycket glada över att nu få vara med och med hjälp av vår SpeedTap-teknik skapa en smart version av Bedfords produkt”, kommenterar Thinfilms VD Davor Sutija.

———————————————–
Thinfilm har huvudkvarter i Oslo samt en utvecklings- och produktionsenhet i Linköping. Företaget har även en utvecklings-, produktions- och affärsenhet i San José, Kalifornien och ett försäljningskontor i Tokyo. Dessutom har man sedan en tillverkningspartner i det sydkoreanska företaget InkTec i Pyongtaek.
Thinfilm har under senare år inlett samarbete och partnerskap med olika typer av företag och branscher, bland annat elektronikjätten Flextronics och förpackningskoncernen Bemis samt identifierings- och säkerhetskoncernen Brady Corporation.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x