ThermoShield-korken talar om när mjölken har blivit för varm

PUBLICERAD: 8 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

ThermoShield-skruvkorkar talar om när mjölken – eller någon annan temperaturkänslig dryck – blivit för varm och snarast bör förpassas tillbaka till kylen. (Bild Caps & Closures)|Redan i butiken kan konsumenten se att mjölk i ThermoShield-försedda förpackningar har rätt kylning. (Bild Caps & Closures)|I det här exemplet visar den gröna färgen på korken att mjölken förvaras i rätt temperatur, medan korken skiftar till grå färg om mjölken blivit alldeles för varm. (Bild Caps & Closures)

Förslutningsspecialisten Caps & Closures har lanserat en innovativ skruvkork som talar om när mjölk och annan temperaturkänslig dryck blivit för varm och snarast bör förpassas till ett kylutrymme.

Konceptet, som kallas ThermoShield, använder sig av så kallat termokromatiskt material, som skiftar färg beroende på vilken temperatur det har. Det termokromatiska materialet blandas in i den plast, som formas till skruvkorkar till förpackningar med temperaturkänsliga mejeriprodukter som mjölk, grädde, filmjölk, juicer, etc.

I det här exemplet visar den gröna färgen på korken att mjölken förvaras i rätt temperatur, medan korken skiftar till grå färg om mjölken blivit alldeles för varm. (Bild Caps & Closures)

ThermoShield-konceptet kan även integreras i plastbaserat förpackningsmaterial till andra produkter där temperaturkontroll är önskvärd som exempelvis läkemedel, grönsaker, frukt, kött, fisk samt alla typer av kyl- och frysvaror.

Caps& Closures, som är ett australiensiskt företag, beläget i Melbourne i delstaten Victoria, skriver att ThermoShield-produkter reagerar på temperaturer mellan minus 20°C och plus 70°C och att de kan skifta färg inom ett brett färgspektrum, vilket gör det möjligt för kunder att skräddarsy sina förslutningar, beroende på vilka temperaturintervall som är tillämpliga på deras respektive produkter.

Redan i butiken kan konsumenten se att mjölk i ThermoShield-försedda förpackningar har rätt kylning. (Bild Caps & Closures)

Enligt Caps & Closures är deras ThermoShield-korkar helt fria från additiv som BPA och ftalatater och är godkända för livsmedelskontakt. ThermoShield-produkter slits inte heller ut vid normal användning, vilket innebär att den integrerade temperaturanpassade färgskiftningen finns kvar under lång tid.

Temperaturövervakning kan tillämpas även inom andra produktområden än livsmedel och läkemedel.

”Vi ser möjligheter till temperaturövervakning med ThermoShield-tekniken inom många andra produktområden, exempelvis hygien, kosmetika, elektronik, oljor, hydralikvätskor, med flera”, skriver Caps & Closures.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}