Thailändsk petrokemijätte blir ny huvudägare i norska Norner

PUBLICERAD: 6 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Norners VD Tine Rørvik och ordförande Leif Svarstad flankerar Suracha Udomsak

Petrokemijätten SCG Chemicals från Thailand blir ny huvudägare i det norska plast- och polymerutvecklingsinstitutet Norner, enligt ett pressmeddelande.
SCG Chemicals CO Ltd, som ingår i Thailands största industrikonglomerat SCG (Siam Cement Group), har köpt 51 procent av aktierna i Norner Holding AS från fonden Energi og Miljøkapital samt övriga aktieägare. Resterande aktier kommer att övertas under september 2015.


SCG Chemicals vill med denna startegiska investering ytterligare förstärka Norner som en global och oberoende innovationspartner inom hela plastvärdekedjkan.

”Norner är en marknadsledande institut inom polymerer och plastmaterial och kommer att vara en viktig bidragsgivare till SCG Chemcials på flera områden”, säger SCG Chemicals president Cholanat Yanaranop i en kommentar till affären.

Norner bidrar med innovation, rådgivning och testning till ett brett utbud av företag, som behöver expertishjälp inom plaster och polymerer. Kunderna finns huvudsakligen inom branscher som olja, gas, förpackningar och konsumentprodukter samt petrokemisk industri.

”Vi är mycket stolta över att få SCG Chemicals som strategisk investerare och känner oss trygga med att deras strategiska visioner och finansiella styrka kommer att ge Norner en solid grund och fungera som katalysator för vidare internationell tillväxt”, säger Norners VD Tine Rørvik.

Norska fonden Energi og Miljøkapital förvaltas av Maturo Kapital AS, vars VD Leif Svarstad de senaste sju åren har varit styrelseordförande i Norner. Han är mycket nöjd med uppgörelsen och de nya ägarna.

”SCG är en mycket bra ägare för de anställda och ger god avkastning till aktieägarna”, säger Leif Svarstad.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy