Tetra Paks turkiska fabrik får prestigefylld utmärkelse

PUBLICERAD: 27 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Paks prisade fabrik i Izmir kan tillverka 10 miljarder vätskekartongförpackningar om året.
|Fabriken i Izmir ligger vid Egeiska havets kust i västra Turkiet.

Tetra Paks turkiska fabrik i Izmir (Smyrna), som tillverkar förpackningar i vätskekartong, har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Total Production Maintenance (TPM) Award, efter en bedömning av japanska Institute of Plant Maintenance
Under 40 år har TPM Award endast delats ut till till 22 fabriker, av vilka Tetra Paks Izmir-fabrik är den senaste.

Priset tilldelas produktionsanläggningar som uppnår höga nivåer av produktionskvalitet, tillförlitlighet, effektivitet och miljöprestanda.

”TPM-priset är ett stort erkännande för det hårda arbete, engagemang och fokusering, som vårt Izmir-team visar”, säger Eric Baudier, ansvarig för Supply Chain Operations hos Tetra Pak.

Tetra Paks anläggning i Izmir, som ligger i västra Turkiet vid Egeiska havet, har en årskapacitet på mer än 10 miljarder förpackningar och kan tillverka mer än 20 olika förpackningsprodukter. Förra året producerade fabriken 8,2 miljarder förpackningar av vilka hälften exporterades till kunder i 36 länder i Europa, Asien, Afrika och Amerika och med en leveranstid på mindre än en vecka.

”Izmir är en strategisk plats för vår globala nätförsörjningskedja. Under de senaste fem åren har Tetra Pak investerat mer än 60 miljoner euro i denna anläggning och vi kommer att fortsätta att investera i fabriken, speciellt i digitalisering och ny teknik”, säger Eric Baudier.

Detta är andra gången på två år, som en Tetra Pak-fabrik tilldelas TPM-priset. 2016 fick företagets tillverkningsenhet i serbiska Gornji Milanovac samma utmärkelse.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432