Tetra Paks “kartongflaska” har fått nytt barriärmaterial

PUBLICERAD: 16 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Evero Aseptic med förbättrade barriäregenskaper kan nu även användas till berikade och smaksatta mejeriprodukter.

Tetra Paks uppmärksammade Tetra Evero Aseptic, som är världens första aseptiska ”kartongflaska”, kan nu även fyllas med mejeriprodukter, som berikats med speciellt syrekänsliga tillsatser. Detta har blivit möjligt genom  att förpackningens toppdel försetts med ett nytt barriärmaterial tillverkat av polyeten med hög densitet. Förpackningen kan nu användas även för alltmer populära mejeridrycker såsom berikad och smaksatt mjölk, babymjölk, etc. 

Den nya förpackningen lanseras efter ett framgångsrikt pilottest hos det ledande italienska mejeriföretaget Granarolo, som använt den förbättrade Tetra Evero Aseptic till en serie laktosfria mejeriprdoukter under varumärket Accadi.

”Dagens konsumenter vill ha produkter, som stöder en hälsosam livsstil. Detta märks på en ökad efterfrågan på våra Accadi-produkter, som är laktosfri mjölk anrikad med olika vitaminer. Vi letade efter en familjevänlig förpackning, som var lätt att hantera och hade bra miljöprofil och då blev Tetra Evero Aseptic det perfekta valet”, säger Tiziano Manco, marknadsdirektör hos Granarolo.

”Kartongflaskan” Tetra Evero Aseptic lanserades år 2011. Förpackningen är en kombination av en (nästan) rund vätskekartonghylsa och en skruvkorksförsedd toppdel i plast. Flaskan var ursprungligen avsedd för drickfärdig aseptisk mjölk, dvs. mjölk med extra lång hållbarhet, men med det nya förbättrade barriärmaterialet i toppdelen kan den nu alltså även användas för mjölkprodukter med extra syrekänsliga tillsatser.

”Den nya versionen av Tetra Evero Aseptic gör det möjligt för mejeriproducenter att utöka sitt erbjudande till att omfatta fler mejeridrycker som vitaminberikad mjölk, sojamjölk, etc.”, säger Lars Bengtsson, Vice President, Carton Bottle hos Tetra Pak.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex