Tetra Paks förpackningar med bioplastbarriär tillverkas i USA

PUBLICERAD: 2 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Bioplasten i barriärerna i Tetra Paks aseptiska kartongförpackningar är tillverkade av sockerrör. (Bild Tetra Pak)

Eftersom efterfrågan på hållbara förpackningar fortsätter att växa i USA, har Tetra Pak nu börjat tillverka aseptiska vätskekartongförpackningar med barriärer och förslutningar av bioplast vid sin konverteringsanläggning i Denton, Texas.

Bioplasten i såväl barriärer som förslutningar i förpackningarna består av sockerrörsbaserad polyeten (PE). Den växtbaserade PE-beläggningen erbjuder samma återvinningsbarhet, funktionalitet och livsmedelsskydd som traditionella fossila polymerer men har lägre klimatpåverkan eftersom den är tillverkade av förnybara material.

Genom att starta tillverkning i fabriken i Denton av kartongförpackningar med bioplastbarriärer och -förslutningar ökar Tetra Pak andelen förnybart material i de förpackningar, som tillverkas i USA, och gör sådana vätskekartongförpackningar mer tillgängliga för nordamerikanska kunder.

”Detta är ytterligare ett steg framåt för våra kunder, som är dedikerade till att erbjuda fler hållbara alternativ till sina nordamerikanska konsumenter. Växtbaserad PE är ytterligare ett sätt för oss att driva innovation och hållbarhet för våra kunder”, säger Jason Pelz, hållbarhetschef, Tetra Pak Americas.

Tetra Pak uppger att en ökning av växtbaserade barriärer i vätskekartongförpackningar är det senaste steget i företagets strategi att leverera framtidens kartongförpackningar på den nordamerikanska marknaden. Företaget investerar också i ledande teknologi i anläggningen i Denton, Texas, för att öka möjligheten att leverera mer avancerade förpackningsformat.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620