Tetra Pak ska utveckla pappersbaserat sugrör 

PUBLICERAD: 1 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Innan årets slut räknar Tetra Pak med att lansera ett pappers-sugrör till sina kartongbaserade portionsförpackningar för drycker.|”Det är många utmaningar med att utveckla ett pappersbaserat sugrör med de nödvändiga egenskaperna”, säger Charles Brand.

Tetra Pak siktar på att innan årets slut lansera ett nytt, pappersbaserat sugrör, som är avsett för bolagets kartongbaserade portionsförpackningar för drycker. Satsningen är en del av ett bredare program som siktar på att minska mängden plastavfall från plastbaserade sugrör.

Sugrör är en viktig del i konceptet med portionsförpackade drycker som juice, saft, etc., men om sugrören inte tas on hand på rätt sätt efter användandet blir de en del av det globala problemet med ökat plastavfall.

Tetra Pak har sedan tidigare uppmuntrat konsumenterna att trycka tillbaka de använda sugrören i de tomma förpackningarna, så att sugrören kan återvinnas tillsammans med resten av förpackningen. Nu går man ett steg längre och utvecklar ett pappersbaserat sugrör, som är anpassat till portionsförpackningarna.

”Det låter enkelt, men i verkligheten finns det ett antal stora utmaningar i att producera ett pappers-sugrör med de nödvändiga egenskaperna. Men experterna i vårt utvecklingsteam är övertygade om att de kan hitta en lösning och att vi i slutet av året kan lansera ett pappers baserat sugrörsalternativ”, säger Charles Brand, VD för produktledning och kommersiell verksamheter hos Tetra Pak.

Ett sugrör av pappersmaterial skulle bli ytterligare ett steg i Tetra Paks strategi att erbjuda 100 procent förnybara produkter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x