Tetra Pak lanserar ny version av aseptisk kartongförpackning

PUBLICERAD: 6 december 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Pak lanserar ny version av Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge.|”Nu tar vi ett ytterligare steg för att möta marknadens efterfrågan på hållbara lösningar”

Tetra Pak lanserar en ny version av sin aseptiska enlitersförpackning Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge baserad på till största delen förnybart material. Det är den första aseptiska kartongförpackningen i världen, som får högsta betyg av det belgiska certifieringsorganet Vinçotte för användningen av förnybara material. 

Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge med biobaserade LightCap™ 30 är tillverkad av kartong och biobaserad plast från sockerrör. Andelen förnybart material i förpackningen är över 80 procent. Det är också tröskeln för det högsta certifieringsbetyget från Vinçotte.

”Ökad användning av förnybara material spelar en allt viktigare roll för att hejda klimatförändringarna. Det här är den enda aseptiska kartongförpackning som vi certifierat hittills. Den har fått högsta betyg och vi hoppas det här kommer att inspirera fler företag att jobba lika hårt som Tetra Pak för att förbättra sina produkters miljöprestanda”, säger Petra Michiels, Contract Manager på Vinçotte.

Den nya förpackningen svarar för ett upp till 17 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med en standardförpackning. Det visar en oberoende livscykelanalys från IVL Svenska Miljöinstitutet. 

”Med vår förnybara Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge tar vi ett ytterligare steg för att möta marknadens efterfrågan på hållbara lösningar. Nu får vi också ett tydligt och trovärdigt betyg på förpackningens prestanda”, säger Anders Gustafsson, marknadschef på Tetra Pak Nordics.

Den nya versionen av Tetra Brik Aseptic 1000 Edge med biobaserade LightCap 30 är nu tillgänglig för kunder globalt. Att byta till den nya versionen kräver inga ytterligare investeringar i utrustning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning