Tetra Pak har signerat COP21-åtagandet från Paris

PUBLICERAD: 17 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Det viktiga är nu att varje företag vidtar de åtgärder

Tetra Pak är ett av många företag och organisationer, som nu undertecknat åtagandet att bidra till åtgärder för att förbättra miljön och motverka klimatförändringar, som antogs vid klimatmötet i Paris och som går under beteckningen COP21.
Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att man med signerandet av COP21 bekräftar och stärker sitt långvariga engagemang för att ta initiativ att tackla klimatförändringarna.

”Vi ser nu hur många näringslivsorganisationer, inklusive vår egen, underteckna detta åtagande och det är ett enormt steg framåt när det gäller att ta itu med denna i högsta grad närvarande och allt viktigare fråga. Men ett undertecknande är inte tillräckligt. Det viktiga är nu att varje företag vidtar de åtgärder, som man åtagit sig, och anpassar sina organisationer till behovet att saker och ting nu måste göras annorlunda”, säger Tetra Paks VD och koncernchef  Dennis Jönsson.

Tetra Pak, liksom deras kunder, har länge fokuserat på att finna vägar för att minska sin egen miljöpåverkan., I allt från inköp av grundmaterial till energieffektiviteten i process- och förpackningslinjer har Tetra Pak ständigt stävat efter att förbättra sin prestanda och driva en hållbar verksamhet.

År 2011 satte Tetra Pak upp ett mål för att begränsa sina koldioxidutsläpp. Kontrollerade data visade att Tetra Pak år 2014 hade minskat sina totala koldioxidutsläpp med 16 procent, jämfört med värdena år 2010 – och detta trots att företaget under samma tidsperiod ökat sin produktion med 14 procent.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x