Tetra Pak har levererat 200 miljarder FSC-förpackningar

PUBLICERAD: 27 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Pak har nu levererat 200 miljarder FSC-märkta vätskekartongförpackningar.

I och med utgången av april månad i år kommer Tetra Pak att ha levererat 200 miljarder vätskekartongförpackningar försedda med den internationella organisationen Forest Stewardship Councils logotyp, som bevis på att kartongen i förpackningen är tillverkad av fiber från hållbara och FSC-certifierade skogar.

Sedan Tetra Pak introducerade sina första vätskekartongförpackningar med FSC-logotypen år 2007 har antalet förpackningar med FSC-certifierad kartong stadigt växt för varje år. År 2015 nådde man 54 miljarder förpackningar och bara fyra månader in på 2016 passerar man alltså 200-miljardersstrecket.

Forest Stewardship Council bildades 1994 av en grupp icke-statliga organisationer, virkesanvändare och –handlare. FSC är i dag allmänt erkänd som den viktigaste globala certifieringsstandarden för hållbart skogsbruk. Tetra Pak har genomfört certifieringen för alla sina konverteringsanläggningar och kan nu leverera FSC-märkta förpackningar från var som helst i världen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor