Tetra Pak erkänns som global ledare inom klimat och miljö

PUBLICERAD: 13 december 2021
UPPDATERAD: 25 januari

”Det här innebär att vi tar de rätta stegen för att bekämpa klimatförändringar och minimera riskerna för avskogning”, säger Tetra Paks Lars Holmquist. (Bild Tetra Pak)|Att finnas med på CDP:s A-lista är ett prestigefyllt erkännande som tusentals företag eftersträvar.

Av den globala ideella miljöorganisationen CDP har Tetra Pak erkänts som ett av världens ledande företag inom klimat och miljö.

Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att man för tredje året i rad finns med på CDP:s prestigefyllda A-lista, som innebär högsta erkännande inom hållbarhets- och miljöfrågor. Tetra Pak tilldelas i år dubbla A-betyg: dels för hur man tar itu med att bekämpa klimatförändringarna, dels för hur man agerar för att skydda skogarna.

Att finnas med på CDP:s A-lista är ett prestigefyllt erkännande som tusentals företag eftersträvar.

”Med denna utmärkelse befäster Tetra Pak sin position som det enda företaget inom kartongförpackningssektorn som ingår i CDP:s ledarskapstopp sex år i rad”, skriver företaget.

Tetra Pak har sällskap på CDP:s prestigefyllda A-lista av stora bolag och koncerner som Diageo, Infosys, PepsiCo, AstraZeneca, Colgate Palmolive, Lenovo Group, L’Oréal, Unilever, HP, m fl.

Tetra Pak uppger att CDP:s årliga miljöavslöjande och betygsprocess är allmänt erkänd som guldstandarden för företags miljötransparens och av de cirka 12.000 företag, som ingått i årets CDP-enkät, är det endast en handfull företag i världen har tillerkänts dubbla ”A”-betyg av miljöorganisationen.

”Vi är glada över att vara inkluderade i CDP:s ledarskap för sjätte gången, eftersom det innebär att vi tar de rätta stegen för att bekämpa klimatförändringar och minimera riskerna för avskogning”, säger Tetra Paks hållbarhets- och kommunikationschef Lars Holmquist i en kommentar.

En fullständig lista över företag som finns på CDP:s A-lista för 2021 plus annan intressant information finns HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x