Tetra Pak-chef blir ny VD för globala Sidel Group

PUBLICERAD: 6 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Monica Gimre tillträder som ny VD och koncernchef i Sidel Group den 1 juli i år.|Sam Strömerstén har  varit VD och koncernchef i Sidel i drygt tre år och anställd i Tetra Laval-gruppen i 36 år.

Styrelsen för Tetra Laval Group har utnämnt Monica Gimre till ny VD och koncernchef för globala förpackningsproducenten Sidel Group från 1 juli i år. Hon är för närvarande Executive Vice President för affärsområdet Processing Systems i Tetra Pak och medlem i Tetra Paks globala ledarskapsteam sedan 2016.

Utnämningen av ny VD och koncernchef för Sidel Group kommer som en följd av att nuvarande VD:n Sam Strömerstén beslutat sig för att gå i pension. Han har varit VD och koncernchef för Sidel i drygt tre år och varit verksam inom Tetra Laval-gruppen i 36 år.

58-åriga Monica Gimre är svenska och har en mastersexamen i kemiteknik från Lunds tekniska högskola. Hon är för närvarande verksam vid Tetra Paks anläggning i Lund. Monica Gimre har tidigare haft ett antal högre chefsbefattningar inom Tetra Pak, däribland Vice President Processing Components & Supply Chain och Cluster Leader Processing North Europe.

Sidel Group är en ledande leverantör av utrustningar, lösningar, design och tjänster för PET-, metall- och glasbaserade förpackningar till drycker, mat, hem- och hygienprodukter, mm.  Sidel har 5.300 anställda och intäkterna 2017 uppgick till 1,4 miljarder euro (knappt 15 miljarder kronor).

I svenska Tetra Laval-gruppen ingår bland annat de globalt ledande företagen Tetra Pak, Sidel och DeLaval. Koncernen har 35.000 anställda och är verksam i mer än 170 länder. Omsättningen 2017 var 13,9 miljarder euro (drygt 146 miljarder kronor).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x