Tetra Pak-chef blir ny VD för globala Sidel Group

PUBLICERAD: 6 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Monica Gimre tillträder som ny VD och koncernchef i Sidel Group den 1 juli i år.|Sam Strömerstén har  varit VD och koncernchef i Sidel i drygt tre år och anställd i Tetra Laval-gruppen i 36 år.

Styrelsen för Tetra Laval Group har utnämnt Monica Gimre till ny VD och koncernchef för globala förpackningsproducenten Sidel Group från 1 juli i år. Hon är för närvarande Executive Vice President för affärsområdet Processing Systems i Tetra Pak och medlem i Tetra Paks globala ledarskapsteam sedan 2016.

Utnämningen av ny VD och koncernchef för Sidel Group kommer som en följd av att nuvarande VD:n Sam Strömerstén beslutat sig för att gå i pension. Han har varit VD och koncernchef för Sidel i drygt tre år och varit verksam inom Tetra Laval-gruppen i 36 år.

58-åriga Monica Gimre är svenska och har en mastersexamen i kemiteknik från Lunds tekniska högskola. Hon är för närvarande verksam vid Tetra Paks anläggning i Lund. Monica Gimre har tidigare haft ett antal högre chefsbefattningar inom Tetra Pak, däribland Vice President Processing Components & Supply Chain och Cluster Leader Processing North Europe.

Sidel Group är en ledande leverantör av utrustningar, lösningar, design och tjänster för PET-, metall- och glasbaserade förpackningar till drycker, mat, hem- och hygienprodukter, mm.  Sidel har 5.300 anställda och intäkterna 2017 uppgick till 1,4 miljarder euro (knappt 15 miljarder kronor).

I svenska Tetra Laval-gruppen ingår bland annat de globalt ledande företagen Tetra Pak, Sidel och DeLaval. Koncernen har 35.000 anställda och är verksam i mer än 170 länder. Omsättningen 2017 var 13,9 miljarder euro (drygt 146 miljarder kronor).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax