Tetra Pak bygger ny fabrik för förslutningar i Thailand

PUBLICERAD: 14 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

I den nya fabriken i Thailand ska Tetra Pak tillverka olika typer av förslutningar till vätskekartongförpackningar.
|”Vår förmåga att betjäna kunder i regionen växer sig starkare hela tiden”

Tetra Pak ska investera 24 miljoner euro (ca 227 miljoner kronor) i en ny fabrik i Thailand för tillverkning av förslutningar till vätskekartongförpackningar.
Anläggningen ska uppföras på Tetra Paks befintliga fabriksområde i Rayong, öster om Pattaya City i sydöstra Thailand. Fabriken, som beräknas starta produktion i början av år 2018, kommer att sysselsätta cirka 60 anställda.

Tetra Paks skriver i ett pressmeddelande att det är en ständigt ökande efterfrågan på väldesignade och funktionella förslutningar inom dryckeskartongförpackningar och att fabriken kommer att tillföra extra kapacitet och bidra till behövlig lokal tillverkning.

”Den nya produktionsanläggningen kommer att säkerställa snabbare leveranser av förslutningar till regionala kunder och erbjuda ett brett utbud av spännande förslutningslösningar, som motsvarar konsumenternas krav på funktion och bekvämlighet”, säger Michael Zacka, regional chef för Tetra Paks verksamheter i Sydostasien, Oceanien och södra Asien.

I slutet av år 2016 meddelade Tetra Pak att man för drygt en miljard kronor ska bygga en ny fabrik i Vietnam för tillverkning av vätskekartongförpackningar (läs HÄR) och nu kompletterar man alltså sin tillverkningskapacitet i regionen med ännu en anläggning.

”Detta är ett tecken på det förtroende på utvecklingen inom regionen som vi har. Den nya Thailand-fabriken och fabriken i Vietnam, som ska stå klar 2019, visar att vår förmåga att betjäna kunder i denna spännande del av världen växer sig starkare hela tiden”, säger Michael Zacka.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning