Tetra Pak blev dubbelt World Star-belönat

PUBLICERAD: 27 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Top med avskiljbar toppdel belönades med en World Star.|Tetra Prisma Aseptic 1000 med juicen Del Valle Reserva erhöll en World Star.|”Vi är oerhört stolta över World Star-utmärkelserna”

När World Packaging Organisation (WPO) i samband med förpackningsmässan Ipack-Ima i Milano höll högtidlig prisceremoni och delade ut sina eftertraktade ”World Star”-utmärkelser fanns två Tetra Pak-förpackningar bland vinnarna.
En World Star tilldelades förpackningskonceptet Tetra Top® med avskiljbar toppdel och den andra gick till Tetra Prisma® Aseptic 1000, som bland annat används av Coca-Cola Brazil till deras juicer under varumärket Del Valle Reserva.

Förpackningskonceptet Tetra Top, som Tetra Pak lanserade för drygt två år sedan, utmärker sig genom att förpackningen har en plastbaserad toppdel, som konsumenten lätt kan avskilja från nederdelen, som är tillverkad i vätskekartong. Toppdelen kan sedan slängas i återvinningskärlet för plastförpackningar, medan resterande lämnas till kartongåtervinning.

Tetra Top har hittills framgångsrikt introducerats på marknaderna i Sverige, Danmark, Finland, Italien och Estland samt i Japan.

Förpackningen Tetra Prisma Aseptic 1000 används bland annat av Coca-Cola i Brasilen till deras juicer under namnet Del Valle Reserva. I förpackningen, som rymmer en liter dryck, ingår bland annat en skruvkork i miljövänlig bioplast.

”Vi vet att konsumenterna i allt högre grad vill göra mer för miljön och därför väljer varumärken som har hållbara alternativ. Vi arbetar därför intensivt med våra kunder för att skapa innovativa förpackningslösningar som tillgodoser dessa konsumentpreferenser och vi är oerhört stolta över att både Tetra Top och Tetra Prisma Aseptic 1000 nu har tilldelats World Star”, säger Tetra Paks marknads- och produktchef Charles Brand.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front