Tetra Pak bland världens 50 uthållighets- och klimatledare

PUBLICERAD: 23 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Pak har utsetts till ett av världens 50 ledande företag inom inom uthållighets- och klimatarbete. (Bild Tetra Pak)|”Vi är stolta över att få branschens erkännande för vårt arbete”, säger Adolfo Orive. (Bild Tetra Pak)

Tetra Pak har av plattformen ”50 Sustainability and Climate Leaders” utsetts till ett av världens 50 ledande företag inom uthållighets- och klimatarbete.
Projektet “50 Sustainability and Climate Leaders” är svaret från det internationella näringslivet, som visar ledande företags vilja, arbete och ledarskap för att vidta effektiva åtgärder i kampen mot klimatförändringar.

För att visa sitt engagemang att vara banbrytande för en hållbar framtid har Tetra Pak producerat en videodokumentär, som visar företagets resa till att bli ledande inom livsmedelsbearbetning och förpackningslösningar. (Se videodokumentären HÄR)

”Vi är stolta över att få branschens erkännande för vårt arbete”, säger Adolfo Orive. (Bild Tetra Pak)

Videon innehåller bland annat intervjuer med medlemmar i Tetra Paks globala ledarteam, vilka belyser hur livsmedelssektorns roll för att hantera klimatförändringar blir allt viktigare. Ledarteamet förklarar bland annat varför accelererande avkolning och samarbeten är avgörande för att leda hållbarhetstransformationen inom livsmedelsförpackningsindustrin och hur man hanterar komplexa och mångfacetterade utmaningar som global uppvärmning, cirkularitet och biologisk mångfald.

”Vi är stolta över att få branschens erkännande för vårt arbete hittills. Tetra Pak grundades på filosofin att en förpackning ska spara mer än den kostar. Hållbarhet har alltid varit kärnan i allt vi gör, och det är också en grundläggande byggsten i vår 2030 –strategi”, säger Tetra Paks VD och koncernchef Adolfo Orive i en kommentar till bolagets utnämning till en av världens topp 50 ledare inom uthållighets- och klimatarbete.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx