Tetra Laval ger 110 miljoner kr till hjälpinsatser mot Covid-19

PUBLICERAD: 1 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

För att stödja sjukvårdens arbete i samband med Covid-19-pandemin donerar Tetra Laval.gruppen cirka 110 miljoner kronor till olika frivilligorganisationer.

Tetra Laval-gruppen, där bl a globala företagen Tetra Pak och Sidel ingår, skänker cirka 110 miljoner kronor (10 miljoner euro) till hjälpinsatser i samband med Covid-19-pandemin.

Donationen från Tetra Laval är avsedd att stödja det globala arbetet för att minimera corona-krisen och pengarna ska gå till olika frivilligorganisationer, som stöttar sjukvården i de länder där Tetra Laval och dess företag verkar.

”Covid-19-pandemin har haft en enorm påverkan på samhällen över hela världen. Våra tankar går till alla dem som drabbats på olika sätt”, skriver Tetra Laval i ett pressmeddelande.

Tetra Laval skriver att samtidigt som man implementerat viktiga åtgärder för att säkerställa sina medarbetares hälsa och säkerhet, arbetar man i gruppen, som består av Tetra Pak, Sidel och DeLaval, för att säkerställa att  livsmedelsförsörjningen kan upprätthållas under dessa svåra tider.

”Vi är tacksamma för våra medarbetares fantastiska insatser i denna extraordinära situation, och strävar efter att säkerställa människors hälsa och säkerhet, såväl som kontinuiteten i livsmedelsförsörjningen”, skriver bolaget i sitt meddelande.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx

Billerud lånar bra bit över en miljard kronor av EIB för investeringar

Europeiska investeringsbanken (EIB) har tecknat ett låneavtal om 1 300 miljoner kronor (cirka 110 miljoner euro) med Billerud.
Billerudxxx