Tetra Laval donerar miljoner till eldhärjade områden i Australien

PUBLICERAD: 10 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Sedan flera månader rasar förödande bränder i Australien, speciellt i New South Wales och Victoria. Stora landarealer har lagts i aska och minst 24 människor har omkommit. Tusentals hem och byggnader har brunnit ner och uppskattningsvis en halv miljard djur har dött av lågor och rök, däribland cirka 8.400 koalor… (Bild Dreamstime)

Tetra Laval Group, där bland annat globala företagen Tetra Pak och Sidel ingår, meddelar att man donerar cirka 3,7 miljoner kr (350.000 euro) till de brandhärjade regionerna New South Wales och Victoria i Australien.

”Våra tankar är hos dem som påverkas av de förödande australiensiska buskbränderna”, skriver Tetra Laval i ett pressmeddelande.

För att hjälpa de drabbade samhällena donerar Tetra Laval-gruppen nu 350.000 euro (cirka 3,7 miljoner kronor) och meddelar samtidigt att Tetra Pak och DeLaval i Australien kommer att arbeta med olika stödkanaler för att samordna stöd och lättnad för alla drabbade regioner i landet.

Av de donerade medlen går en kontant donation direkt till Röda korsets katastrofhjälp och återhämtningsfond. Dessutom kommer DeLaval att stödja med produkter och tjänster för att hjälpa drabbade mjölkbönder att återhämta sig och Tetra Pak kommer att arbeta med sina kunder Slades Beverages och Sanitarium Health Food Company med distribution av vatten och mjölkprodukter till brandpåverkade offer i delstaterna Victoria och New South Wales.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x