Tetra Laval donerar miljoner till eldhärjade områden i Australien

PUBLICERAD: 10 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Sedan flera månader rasar förödande bränder i Australien, speciellt i New South Wales och Victoria. Stora landarealer har lagts i aska och minst 24 människor har omkommit. Tusentals hem och byggnader har brunnit ner och uppskattningsvis en halv miljard djur har dött av lågor och rök, däribland cirka 8.400 koalor… (Bild Dreamstime)

Tetra Laval Group, där bland annat globala företagen Tetra Pak och Sidel ingår, meddelar att man donerar cirka 3,7 miljoner kr (350.000 euro) till de brandhärjade regionerna New South Wales och Victoria i Australien.

”Våra tankar är hos dem som påverkas av de förödande australiensiska buskbränderna”, skriver Tetra Laval i ett pressmeddelande.

För att hjälpa de drabbade samhällena donerar Tetra Laval-gruppen nu 350.000 euro (cirka 3,7 miljoner kronor) och meddelar samtidigt att Tetra Pak och DeLaval i Australien kommer att arbeta med olika stödkanaler för att samordna stöd och lättnad för alla drabbade regioner i landet.

Av de donerade medlen går en kontant donation direkt till Röda korsets katastrofhjälp och återhämtningsfond. Dessutom kommer DeLaval att stödja med produkter och tjänster för att hjälpa drabbade mjölkbönder att återhämta sig och Tetra Pak kommer att arbeta med sina kunder Slades Beverages och Sanitarium Health Food Company med distribution av vatten och mjölkprodukter till brandpåverkade offer i delstaterna Victoria och New South Wales.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x