Tesco och Unilever deltar i årets Top Packaging Summit

PUBLICERAD: 24 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya grafiska profilen för Top Packaging Summit by Packbridge.|Susanna Bill blir moderator för Top Packaging Summit by Packbridge i oktober. (Foto: Helene Larsson/Näringsdepartementet) 

När förpackningsklustret Packbridge i oktober åter arrangerar förpackningskonferensen Top Packaging Summit by Packbridge, kommer bland annat representanter för de stora förpackningsköparna Tesco och Unilever att finns på den digra talarlistan.
Top Packaging Summit by Packbridge är en av Europas största, om inte den största, förpackningskonferenser och till årets event, som äger rum 18 och 19 oktober, hoppas Packbridge kunna locka runt 300 deltagare, många av dem internationella.

”Vi satsar som vanligt på att bygga ett seminarieprogram med högkvalitativa föredragshållare och starten är mycket intressant. Vi lovar också ett annorlunda upplägg, då vi anser att tiden är förbi att bara sitta och lyssna”, säger Johan Mårtensson, VD på Packbridge.

Moderator  under konferensen blir Susanna Bill, som är innovationsrådgivare, matälskare och mästerkock. Hon var till exempel med i Sveriges Mästerkock 2015.

”Vi har fått OK från både Tesco och Marks & Spencer, två av de riktigt stora köparna av förpackningar på global nivå, och vi har även Unilever och Ellen MacArthur Foundation på talarlistan”, berättar Johan Mårtensson.

Som vanligt kommer Top Packaging Summit by Packbridge att kompletteras med en utställning. Förra gången, 2014, var 45 utställare på plats och diskussionerna gick varma i pauserna.

I år får Top Packaging Summit en ny grafisk profil, som tagits fram av Amore Brand Identity Studios. Den som är van vid den orangea färgen, som följt Packbridge sedan starten, kommer att bli överraskad. Över huvud taget ser man över hela konceptet och en klar målsättning är att Top Packaging Summit ska vara en inspirationskälla för alla som deltar.

Inför årets konferens har Packbridge också valt att jobba med en mediepartner: tidningen nord emballage och dess nyhetssidor Packnews.se, Packnews.no, Packnews.dk och Packnews.fi kommer under perioden fram till konferensen att hjälpa till att sprida budskapet.

”nord emballage och dess sajter i de nordiska länderna ger oss utmärkta möjligheter att sprida budskapet om Top Packaging Summit brett”, säger Johan Mårtensson.

Årets Top Packaging Summit by Packbridge kommer att arrangeras på nya Quality View Hotel i Hyllie, Malmö.

Konferensens hemsida nu öppen – det är bara att gå in och titta och så klart att anmäla sig. Just nu finns ett ”early bird”-erbjudande, där den, som anmäler sig, sparar en bra slant.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx