Teknik för falskontroll fick pris som bästa innovation

PUBLICERAD: 19 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

På en skärm visas kontrollen av wellpapplådornas falsning i realtid.|Från prisutdelningen i Wien: fr. v.: Yves Bletterie

Tyska tryckpress- och stansspecialisten Bobst har utvecklat en lösning för effektiv kontroll av falsade wellpapplådor, som belönats av wellpapporganisationen FEFCO med Gold Award for Best Innovation 2017. Priset delades ut i samband med FEFCO:s tekniska seminarium i Wien 11 till 13 oktober.

Bobsts nya kontrolkoncept, som fått namnet Premium Gap Control, är en fristående enhet, som placeras direkt efter produkträknaren på en flexopress med integrerad limning och falsning. Bobst uppger att lösningen säkerställer en 100-procentig kontroll av vikningsprocessen av levererade wellpapplådor. Systemet kontrollerar att falsningen är utförd enligt exakta specifikationer och med högsta kvalitet. Systemet tar också bort förpackningar, som inte uppfyller kraven, vilket ger resursbesparingar och minskat spill samt reducerar operatörstid för kontroll.

I Bobst Premium Gap Control-enheten scannas varje frammatad bunt med vikta wellkpapplkådor på båda sidor. På en användarvänlig skärm visas hur falsningen av varje enkild låda är utförd: om systemet visar grönt, är resultatet i enlighet med uppsatta specifikationer och kvalitetskrav, men om skärmen visar rött, så tas den aktuella bunten bort från produktflödet.

”Vi är mycket stolta över att FEFCO-juryn erkänner betydelsen av denna innovation och de stora fördelar den kommer att ge kunderna”, säger Yves Bletterie, försäljningschef för Bobst Lyon.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x