Tectubes lanserar ny tubserie specialutvecklad för kvinnor

PUBLICERAD: 8 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Emballator Tectubes har utvecklat tubserien Women Care, som är specialutvecklad för kvinnor. (Bild Emballator)|Caroline Häggström är försäljningschef Healthcare på Emballator Tectubes. (Bild Emballator)

Emballator Tectubes lanserar tubserien ”Women Care” som består av fyra olika tuber, vilka alla är specialutvecklade för kvinnor.

Emballator skriver i ett pressmeddelande att alla tuber i Women Care-serien har integrerad applikator, vilket gör dem precisa och effektiva för applicering av den behandlande produkten, både ut- och invändigt.

Caroline Häggström är försäljningschef Healthcare på Emballator Tectubes. (Bild Emballator)

”Vi är stolta att äntligen kunna lansera den här tubserien. Tuberna är både säkra och hållbara såväl för användaren som för miljön”, säger Caroline Häggström, försäljningschef Healthcare på Emballator Tectubes.

Tuberna i Women Care-serien är tillverkade med grön el och kan produceras i en mängd olika material, från medicinska kvaliteter till gröna material. Alla produkter är tillverkade i mono-material vilket gör dem 100 procent återvinningsbara.

”Vår flaggskeppsprodukt i den här serien är vår Extended Long-neck-tub. En ny tub helt utvecklad för intimprodukter och som kan användas för ett brett område av applikationer från läkemedel till hälsoprodukter”, förklarar Daniel Lundström, ansvarig för produktutveckling på Emballator Tectubes.

Women Care-serien inkluderar tubmodellerna Extended Long-neck, Twist off Recap, Twist off Reseal och Long-neck. Tuberna, som är försedda med smarta integrerade förslutningar, tillverkas i en produktionsprocess som uppfyller standarderna ISO 9001:2015, 15378:2017 och ISO 14001.

Tubtillverkaren Emballator Tectubes, som ingår i Herenco-ägda förpackningskoncernen Emballator Group, har tillverkningsenheter i Åstorp och Hjo.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}