Tectubes lanserar ny tubserie specialutvecklad för kvinnor

PUBLICERAD: 8 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Emballator Tectubes har utvecklat tubserien Women Care, som är specialutvecklad för kvinnor. (Bild Emballator)|Caroline Häggström är försäljningschef Healthcare på Emballator Tectubes. (Bild Emballator)

Emballator Tectubes lanserar tubserien ”Women Care” som består av fyra olika tuber, vilka alla är specialutvecklade för kvinnor.

Emballator skriver i ett pressmeddelande att alla tuber i Women Care-serien har integrerad applikator, vilket gör dem precisa och effektiva för applicering av den behandlande produkten, både ut- och invändigt.

Caroline Häggström är försäljningschef Healthcare på Emballator Tectubes. (Bild Emballator)

”Vi är stolta att äntligen kunna lansera den här tubserien. Tuberna är både säkra och hållbara såväl för användaren som för miljön”, säger Caroline Häggström, försäljningschef Healthcare på Emballator Tectubes.

Tuberna i Women Care-serien är tillverkade med grön el och kan produceras i en mängd olika material, från medicinska kvaliteter till gröna material. Alla produkter är tillverkade i mono-material vilket gör dem 100 procent återvinningsbara.

”Vår flaggskeppsprodukt i den här serien är vår Extended Long-neck-tub. En ny tub helt utvecklad för intimprodukter och som kan användas för ett brett område av applikationer från läkemedel till hälsoprodukter”, förklarar Daniel Lundström, ansvarig för produktutveckling på Emballator Tectubes.

Women Care-serien inkluderar tubmodellerna Extended Long-neck, Twist off Recap, Twist off Reseal och Long-neck. Tuberna, som är försedda med smarta integrerade förslutningar, tillverkas i en produktionsprocess som uppfyller standarderna ISO 9001:2015, 15378:2017 och ISO 14001.

Tubtillverkaren Emballator Tectubes, som ingår i Herenco-ägda förpackningskoncernen Emballator Group, har tillverkningsenheter i Åstorp och Hjo.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front