Tectubes aluminiumtuber för ost blev en succé hos norska Tine

PUBLICERAD: 13 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Emballator Tectubes har tillsammans med Tine tagit fram aluminiumtuber för mjukost, som blivit en framgång i Norge. (Bild Tectubes)|”Vi planerar att tillverka cirka tre miljoner tuber om året i ett inledningsskede”, säger försäljningschef Göran Öhrn. (Bild Tectubes)

Svenska företaget Emballator Tectubes, med produktionsenheter i Hjo och Åstorp, har tillsammans med norska mejeriföretaget Tine tagit fram en aluminiumtub för mjukost, som blivit något av en succé i vår grannland.

”Vi planerar att tillverka cirka tre miljoner tuber om året i ett inledningsskede”, säger försäljningschef Göran Öhrn. (Bild Tectubes)

Tectubes har tagit fram två tuber till Tine. Den ena för skinkost och den andra för baconost.

”Vi planerar att tillverka cirka tre miljoner tuber om året i ett inledningsskede. Sedan får vi se hur allt utvecklas. Vår förhoppning är att Tine släpper fler smaker, så att vi får ta fram fler tuber till företaget i framtiden”, säger Göran Öhrn, försäljningschef, Emballator Tectubes.

Mejeriföretaget Tine levererar flera produkter till olika livsmedelsbutiker. I Norge har det tidigare endast funnits en leverantör av tubost, nu finns det två, och det har uppskattats av de norska kunderna.

————————————————
Emballator-gruppen ingår i Jönköpingsbaserade koncernen Herenco, som består av 33 bolag och 1.133 anställda. Tillsammans omsatte företagen i Herenco 3,3 miljarder kronor under år 2019.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax